La Vanguardia (Català)

Beure’s l’enteniment

-

Soc soci del Barça d’ençà que el Gonçal Lloveras, metge endocrinòl­eg, gran impulsor de la cultura catalana dels anys seixanta i alhora membre de la junta directiva del Barça en l’època d’Agustí Montal, em va proposar fer-me soci d’aquest club. N’he vist de tots colors. He vist guanyar i perdre molts cops el Barça, i a còpia d’anys de patiments i d’alegries me l’he arribat a estimar.

Ara em fa sentir trist que un club amb la història, tradició i arrelament al país com el nostre es vegi subordinat, o més ben dit hipotecat, per uns quants mercenaris del món de l’espectacle mediàtic i artistes amb la pilota als peus. Bons jugadors sí, i què més? Mai no en tindran prou, no tenen sentit de la mesura ni els valors que aquest club ha representa­t.

Què se n’ha fet del planter? Em consta que la direcció de la Masia l’exerceix un gran profession­al i pedagog, però en qui es poden emmirallar aquests joves? Pagar els contractes que es paguen, les primes per fer la feina que els pertoca, avançar-los les contractac­ions abans d’haver complert els propis contractes, tractar-los com semidéus més que no pas com a persones... Tot plegat és injust, insultant, poc ètic. Ara, això sí, el camp ple a vesar de gent de fora en busca de l’espectacle. M’estimaria més un Barça de bons jugadors i millors persones.

JESÚS DIEGO

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain