La Vanguardia (Català)

Inversió en els túnels de Rodalies per evitar els intrusos incívics

-

En els últims temps s’ha estès la moda d’entrar als túnels ferroviari­s per fer pintades i actes vandàlics que posen en risc la seguretat de les instal·lacions i del sistema i també dels mateixos protagonis­tes d’aquestes accions. Aquest fenomen ha estat denunciat per totes les companyies, de Renfe a Ferrocarri­ls de la Generalita­t passant per Transports Metropolit­ans de Barcelona. Adif ha decidit afrontar aquest problema a les instal·lacions que són competènci­a seva i ahir va anunciar la licitació d’un contracte per a l’adequació, subministr­ament i muntatge de nous sistemes de seguretat als túnels de la xarxa de Rodalies de Barcelona. El contracte està valorat en una mica més de 745.000 euros.

La inversió de l’ens gestor ferroviari està inclosa en el Pla de Rodalies i té com a principal objectiu augmentar els nivells de seguretat d’aquestes infraestru­ctures per evitar accessos indeguts a l’interior dels túnels i, en conseqüènc­ia, reduir la probabilit­at que es cometin actes vandàlics que poguessin causar riscos a l’explotació ferroviàri­a.

Els nous sistemes s’instal·laran en diversos punts dels túnels de Bifurcació Marina i Sant Andreu Arenal, tots dos a Barcelona, així com als de Sabadell i Terrassa. En aquests túnels també s’adequaran els sistemes de seguretat a 10 sortides d’emergència.

A més, s’instal·laran nous dispositiu­s de seguretat per evitar accessos no controlats des de l’exterior a les instal·lacions del Control de Trànsit Centralitz­at (CTC), situat a l’estació de França de Barcelona i a la base de mantenimen­t de la infraestru­ctura de xarxa convencion­al, a l’entorn de l’estació de Montcada-Bifurcació, que els últims temps ha estat objecte de diversos actes incívics.

Els nous sistemes consistira­n en circuits tancats de televisió i equips antiintrus­ió, que estaran integrats al Control de Protecció i Seguretat d’Adif a Barcelona, a més de proteccion­s físiques com portes metàl·liques.

Els treballs d’instal·lació d’aquests sistemes de seguretat als túnels de Barcelona es duran a terme en horari nocturn a fi de no afectar la circulació habitual de trens.

Dimecres, Adif va anunciar una altra inversió a Catalunya. Fins a finals del 2018 portarà a terme obres de millora a 67 estacions, la majoria situades en zones rurals. Es tracta, bàsicament, de petites intervenci­ons de mantenimen­t, pintura i reparacion­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain