La Vanguardia (Català)

Protecció de Dades avala el fitxer de la Urbana

-

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha arxivat les denúncies presentade­s l’abril passat contra el fitxer amb dades personals dels agents que estiguin sota investigac­ió de la Unitat d’Afers Interns de la Guàrdia Urbana. L’agència va obrir una investigac­ió, que va ser objecte d’al·legacions per part de la gerència de Seguretat de l’Ajuntament, i ara ha conclòs que la creació de l’arxiu està “justificad­a” perquè “no s’observa vulneració de la legislació de protecció de dades de caràcter personal dels agents”. També conclou que és “congruent” que la Unitat de Deontologi­a i Afers Interns de la Guàrdia Urbana hagi de tractar aquest tipus de dades sensibles en el marc de determinad­es investigac­ions.

La denúncia va ser presentada pel Sindicat d’Agents de la Policia Local, el grup municipal del PP, CC.OO. i el Sindicat Autònom de Policia. Resoltes aquestes denúncies, l’APDCAT ha inscrit el fitxer al registre de Protecció de Dades de Catalunya, pas previ a la seva posada en funcioname­nt.

El Govern i l’oposició municipal havien acordat a l’abril ajornar l’entrada en vigor del fitxer fins que es resolgués el contenciós.

La creació del fitxer va provocar malestar entre els sindicats policials perquè s’hi incloïen dades com ara la ideologia dels agents, la seva afiliació sindical, la seva religió i creences, l’origen racial o ètnic, els problemes de salut i fins i tot informació sobre la seva vida sexual, sempre que aquestes dades siguin “especialme­nt rellevants” per a una investigac­ió concreta.

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat, en un comunicat emès ahir, que en cap cas no es recopilara­n de manera generalitz­ada i indiscrimi­nada dades de caràcter personal dels membres del cos de la Guàrdia Urbana”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain