La Vanguardia (Català)

Nou rebost per a un xef de la Garrotxa

- CRISTINA JOLONCH Barcelona

La família Rom, hotelers de Roses, han buscat la complicita­t del xef Pere Planagumà (Olot, 1975), amb qui s’han associat per crear en un antic xalet a primera línia de mar un doble projecte: la primera part, la Taverna Rom, va arrencar al juny i ocupa la planta baixa i la terrassa, totes dues amb la mateixa carta. La segona, que està previst que obri a la tardor, és el restaurant Rom, que funcionarà amb accés independen­t a la planta superior. El cuiner apunta que la seva intenció és apostar per la cuina marinera d’avantguard­a.

Després de passar pel desaparegu­t Mas Pau (Avinyonet de Puigventós), El Celler de Can Roca i treballar durant quinze anys a les ordres de Fina Puigdevall (fins al febrer era cap de cuina de Les Cols), el xef està il·lusionat d’iniciar el seu propi projecte. “Canviar el paisatge d’Olot per la vora del mar suposava abandonar la zona de confort d’un rebost que coneixia bé per explorar la cuina del mar, que per a mi és tot un repte”.

Dels fogons de la taverna en surten des de calamars a la romana, gambetes de Roses a la planxa o gelat de mató, alfàbrega, garum i tomàquet. I plats més consistent­s com els arrossos secs i caldosos, el suquet de peix, la cua de vaca al vi negre o el magret d’ànec amb peres, llorer, eucaliptus i vi. Són, explica, els primers passos d’una casa per “compartir uns quants platets o fruir fins on vulgui el comensal”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain