La Vanguardia (Català)

PINYA COLADA

-

Ingredient­s per 4 persones

Per a la pinya confitada

1 unitat de pinya fresca 250 g de sucre 250 ml d’aigua 100 ml de rom Anís estrellat, 2 u. Peleu la pinya sencera i talleu-la a daus. Poseu-la a coure en una olla amb el sucre i l’aigua. Quan arranqui el bull coeu-ho tot durant 10 minuts, afegiu-hi el rom i pareu el foc. Reserveu-ho a la nevera.

Per a la crema de

coco

400 ml de llet de coco 200 g de polpa de coco 4 g d’agar-agar Poseu en un cassó al foc la polpa amb la llet i l’agar, arranqueu el bull i coeu-ho 2 minuts. Refredeu-ho. Un cop freda la gelatina, passeu-la per la Thermomix fins a obtenir una crema llisa i fina.

Per a l’escuma de pinya 500 ml de polpa de pinya 200 ml d’almívar 5 u. de fulles de gelatina Poseu a hidratar amb aigua freda les fulles de gelatina. Separeu 100 ml de l’almívar i escalfeu-ho. Diluïu-hi les fulles de gelatina prèviament escorregud­es. Barregeu-ho amb la resta d’ingredient­s i ompliu el sifó. Deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores. Tapeu-ho i poseu-hi 2 càrregues de gas.

Per al granissat de coco

300 g de polpa de coco 50 ml d’almívar Barregeu l’almívar i la polpa, poseu-ho en un recipient al congelador tenint cura de raspar amb una forquilla cada 30 minuts. Reserveu-ho al congelador.

PER EMPLATAR

En un got, disposeu-hi 2 cullerades soperes de pinya confitada, a sobre, una cullerada sopera de crema de coco (cobrint la pinya). Ompliu-ho amb l’escuma de coco fins a cobrir pràcticame­nt el got i acabeu-ho amb el granissat de coco per sobre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain