La Vanguardia (Català)

CÒCTEL DE GAMBES

- SALSA ROSA I GRANISSAT DE MELÓ

Ingredient­s per a 4 persones:

Granissat de meló

400 g. de meló madur, tipus gàlia o pell de gripau. Peleu el meló i deixeu-lo net de llavors. Tritureu-lo fi, amb un túrmix o amb Thermomix. Poseu-ho en un tàper i congeleu-ho. És important que ho aneu remenant cada cinc minuts amb unes varetes per homogeneït­zar la congelació. Reserveu-ho al congelador fins al moment de servir.

Essència de caps de gamba

20 caps de gamba 1 dl de brandi En una paella amb 1 dl d’oli d’oliva extra verge ben calent, salteu els caps de les gambes, flamegeu-ho amb un rajolí de brandi i passeuho per un colador fi, per obtenir un suc concentrat de cap de gamba.

Gambes marinades

2 dl d’oli d’oliva verge extra 1 dl de jang (soja coreana) per a wok. Amb les gambes pelades i netes d’intestins, preparem l’adobatge posant-les sobre una safata amb oli i la soja durant 5 minuts. Reserveuho en fred.

Salsa rosa

50 ml de quètxup 50 ml de maionesa 2 dl de salsa Perrins 3 dl de suc de taronja 1 dl de brandi 1 polsim de sal 1 polsim de pebre Poseu tots els ingredient­s de la salsa rosa en un bol i remeneu-ho amb les varetes.

100 g de meló

Peleu i talleu el meló a cubs petits de 3x3 mm.

80 g de cogombre

Peleu i talleu el cogombre a tires fines.

MUNTATGE DEL PLAT

En un plat disposeu la salsa rosa.Poseu les gambes amb el suc de l’adobatge damunt la salsa. A continuaci­ó el meló i el cogombre tallats, ben repartits entre les gambes. Afegiu-hi una cullerada generosa de granissat de meló per damunt i una mica d’essència de gambes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain