La Vanguardia (Català)

L’encant de la discreció

Maran: cuina sensata, serenament actual

-

Si hi aneu –cosa que us suggerim– no us en penedireu. És un lloc petit però clar, pulcre i molt endreçat. Ells –en Juanjo a la cuina i en Ferran com a cap de sala i sommelier– son dos joves llestos, cauts i no gens arrogants que ho estan fent bé de debò. Accepten les lloances amb absoluta reserva, sense mostrar-se ni tibats ni altius, cosa que diu molt a favor seu.

Aquest restaurant és el fruit d’anys compartits, d’un trajecte coincident i de molt d’afany. tots dos han estat a El Celler de can Roca i a Le Baratin de París. Del Celler ens en parlen amb admiració. De Le Baratin, per la bona relació que hi mantenen, en parlen amb estima, talment com si fos el germanet gran en qui tenen posats els ulls. De seguida que poden hi fan una escapada i de tant en tant els seus col·legues de París els venen a visitar aquí. En Juanjo també s’ha estat formant al Guggenheim de Bilbao i en Ferran al Noma de Copenhagen.

Els plats d’en Juanjo tenen el producte com a gènesi i origen. Després apareix la idea. I amb enginy, a partir d’aquest precedent inequívoc i essencial, en Juanjo construeix una cuina perceptibl­e, culta i lineal, plena de matisos i sensatesa, no gens imprudent, serenament actual.

La proposta, tant de plats com de vins, és seductora. A l’hora d’escollir deixeu-vos aconsellar per en Ferran. També és una bona opció triar el menú degustació. I de dimarts a divendres, si us convé anar més per feina, el suggestiu menú de migdia a 19 euros és una altra opció interessan­t.

En Juanjo i en Ferran acaben de començar, i els inicis no son fàcils. No hi ha cap anhel digne i bell que es faci amb quatre dies. Però son joves i els encanta el que fan. I això és primordial.

Girona és una ciutat cada dia més agradable. Passejar-hi complau, és agradós. Si hi viviu, o si hi aneu, no deixeu d’anar al Maran. No ho oblideu. El lloc és molt accessible. I el propòsit, senzill i mesurat. I quan tens un propòsit, viure agafa forma d’il·lusió.

 ?? MARAN ?? Juan José Marqués i Ferran Ansesa
MARAN Juan José Marqués i Ferran Ansesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain