La Vanguardia (Català)

Cap Roig es converteix en el primer festival del món amb certificac­ió Biosphere

- BARCELONA Redacció

El foment del desenvolup­ament econòmic i social del territori, la contractac­ió de persones en risc d’exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensaci­ó de les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades durant els concerts i el consum responsabl­e són alguns dels criteris que han portat al Festival de Cap Roig a convertir-se en el primer del món a obtenir la certificac­ió Biosphere, atorgada per l’organitzac­ió internacio­nal Institut de Turisme Responsabl­e. La certificac­ió es basa en els criteris establerts en els 17 Objectius de Desenvolup­ament Sostenible de les Nacions Unides.

El Festival de Cap Roig està promogut per la Fundació Bancària La Caixa, que, amb l’objectiu de mitigar l’impacte de la seva activitat sobre el medi ambient des del 2011, impulsa una estratègia de gestió del carboni que inclou el càlcul i la compensaci­ó de la seva empremta, gràcies a la qual ha aconseguit l’emissió zero de diòxid de carboni.

El Festival de Cap Roig ha establert com a principis per a la seva preparació i execució l’estalvi i l’eficiència energètica, la prevenció i la correcta gestió dels residus i el seu ús responsabl­e. Des d’aquest any la il·luminació dels espais d’aparcament es fa amb leds i s’incentiva mitjançant senyals l’estalvi d’aigua i energia i la correcta gestió dels residus. A més, el festival aposta per oferir oportunita­ts laborals a persones que són en risc d’exclusió en col·laboració amb el centre ocupaciona­l i especial de treball Tramuntana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain