La Vanguardia (Català)

Mig segle de Donés

El líder de Jarabe de Palo, que fa 50 anys, duu a Porta Ferrada els seus vells èxits

-

Pau Donés compleix aquest any cinquanta anys, i també n’han passat vint des que va fundar el seu grup, Jarabe de Palo. Per celebrar-ho ha tret un disc doble titulat 50 palos. I fins aquí la part estrictame­nt musical. Un element extramusic­al destacat d’aquesta efemèride és el mateix estat de salut de Pau Donés aquests últims anys, des que li van diagnostic­ar un càncer, un fet que ell, d’una manera exemplar, va compartir amb l’afició en aquell moment, incloent-hi les recaigudes.

De fet, és ben sabut que a més del disc ha editat un llibre. En qualsevol cas, i després de la sortida de l’àlbum, l’assignatur­a pendent que li quedava –va haver de suspendre per la seva darrera recaiguda– era tornar a la carretera. Després del seu memorable concert al Gran Teatre del Liceu el passat 20 de maig, en el marc del Festival del Mil·lenni, recorre ara escenaris de tot tipus, on presenta i comparteix amb el seu fidel públic versions actualitza­des o diferents d’alguns dels seus grans clàssics, començant lògicament per La flaca o també Depende.

Tant el disc doble 50 palos com el llibre mostren el que han donat de si creativame­nt aquests dos últims anys, marcats per la seva malaltia i per un període de reflexió. En aquest retorn a la carretera, que va començar a Mèxic DF al març, va passar per la costa est dels EUA i ara recorre Espanya, desgrana un repertori antològic de la carrera de Jarabe de Palo, amb aquells 21 oldies en format de piano, percussió, violoncel i contrabaix, amb ell al capdavant, a la veu i la guitarra. Serà avui al festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. De teloners hi haurà el grup Quercus.

 ??  ?? FESTIVAL PORTA FERRADA
ESPAI PORT 21.30 HORES
FESTIVAL PORTA FERRADA ESPAI PORT 21.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain