La Vanguardia (Català)

L’hora de Valverde

El tècnic assumeix la baixa de Neymar i demana Iñigo Martínez

- JOAN JOSEP PALLÀS

Poques vegades se li deu haver parat menys atenció a un entrenador debutant al FC Barcelona. La fuga de Neymar ho ha eclipsat tot, les últimes setmanes: la gira nord-americana, el fitxatge de Semedo, a qui el brasiler a sobre va intentar agredir, i també el nou tècnic, habitualme­nt objecte d’observació. És probable que aquest estrany ostracisme li hagi escaigut d’allò més a Ernesto Valverde, un home discret i enemic del soroll ara preocupat per edificar un equip al qual al mes d’agost li ha caigut una paret mestra. No és el mateix pensar el futbol amb Neymar que sense, i per tant l’extremeny treballa amb un nou guió, ajudat per Pep Segura, el nou cap, i Robert Fernández, el secretari tècnic.

Són coneguts els moviments del Barça tant per substituir Neymar (Dembelé) com per reforçar altres posicions (Coutinho i Paulinho), però més recent ha estat una petició directa, precisamen­t de Valverde, després d’acumular ja prou entrenamen­ts i partits amb els seus

LA REACCIÓ DE L’ENTRENADOR “Hem de girar full, il·lusionar-nos amb el que tenim i amb els jugadors que puguin venir”

nous futboliste­s per fer-se una idea del que el convenç i el que no. I com que pel que sembla ha detectat mancances a l’eix del darrere, ha demanat al Barça un esforç (amb 222 milions a la caixa és possible que l’hi concedeixi­n) per Iñigo Martínez, un central esquerrà que vindria a duplicar el lloc d’Umtiti, sent els companys dretans Piqué i Mascherano. Els damnificat­s són Vermaelen, que sempre ho ha tingut cru per la seva tendència a lesionar-se (el belga va tornar a caure ahir a Tarragona), i Marlon, amb pinta de continuar ajudant el filial. El Barça ja s’ha posat en contacte amb la Reial Societat per temptejar la compra del central, el club del qual ha remès els blaugrana al pagament de la clàusula: 32 milions. Iñigo Martínez, de 26 anys, és internacio­nal absolut i un dels puntals del conjunt basc. I està convençut de fer el salt.

Ahir Valverde va tenir una nova ocasió per veure els seus jugadors en un amistós disputat a Tarragona. Les estrelles es van quedar a casa i la qüestió és que es va acabar notant massa. El Barça, representa­t per la seva segona unitat, va acabar empatant gràcies a un gran gol de falta de Paco Alcácer (minut 78), faceta que es desconeixi­a del davanter. Durant la major part del partit els blaugrana van anar a remolc perquè el Nàstic de Lluís Carreras es va avançar (minut 11) gràcies a un gol de Barreiro , que va aprofitar un bona jugada d’Omar davant la qual la defensa blaugrana es va mostrar molt tova.

En acabar el partit, Ernesto Valverde va valorar per a Barça TV la marxa de Neymar per primera vegada: “Cada persona és lliure de triar el seu destí, i ell ha escollit aquest. Nosaltres hem de girar full. Es tanca una porta però se n’obren d’altres, hem d’il·lusionar-nos amb els jugadors que tenim i amb possibles incorporac­ions. Cal mirar endavant”.

Per la seva banda, Gerard Deulofeu, que va jugar uns minuts, va assegurar que té ganes de tornar a trepitjar el Camp Nou aquest dilluns amb motiu del Gamper: “És el meu camp. Estic molt fort i content per tot el que ve”.

 ?? VICENÇ LLURBA ?? El Barça, amb Semedo de titular, va jugar ahir un amistós a Tarragona que va acabar empatant Alcácer
VICENÇ LLURBA El Barça, amb Semedo de titular, va jugar ahir un amistós a Tarragona que va acabar empatant Alcácer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain