La Vanguardia (Català)

Curry agafa els pals

L’estrella de Golden State debuta com a profession­al amb 4 sobre par

- ALFRED BELLOSTAS

L’expectació era tan enorme com els nervis de Stephen Curry, dues vegades campió de l’NBA amb Golden State Warriors, que va debutar –gràcies a la invitació d’un dels seus patrocinad­ors– en un torneig profession­al de golf, l’Ellie Mae Classic que s’està disputant al TPC Stonebrae de Hayward, un camp amb vista a la badia de San Francisco. Acostumat a la màxima exigència a les pistes de bàsquet, on soluciona amb sorprenent facilitat les situacions més complicade­s –ha estat designat dues vegades MVP del torneig–, el base nord-americà, que fins als 15 anys va compatibil­itzar l’esport en el qual destaca amb el golf, va tractar d’asserenar-se, però no ho va aconseguir. Al seu primer cop va enviar la bola cap al sotagot d’un carro elèctric. “Crec que soc el primer que aconseguei­x això”, va comentar posteriorm­ent amb un somriure als llavis. “Avisar un dels jutges per començar no és certament la millor manera de fer-ho”, va agregar.

Un nombrós grup d’aficionats, admiradors i periodiste­s el va acompanyar en un inici en el qual no va estar a gust tal com demostren els tres bogeys als primers cinc forats. Però Curry, que té un hàndicap d’1,2, es va entonar aviat, va respirar fondo com ell mateix va reconèixer i es va disposar a gaudir de la resta del recorregut. I ho va fer. Poc després va aixecar el puny dret i va tocar l’espatlla del seu cadi, Jonnie West, per celebrar el primer birdie. West va qualificar d’“increïble” aquest instant, així com l’“habilitat amb què ell va controlar tots els nervis que tenia”.

Superat el tràngol del començamen­t, Curry, que compartia partit amb Sam Ryder i Stephan Jaeger, defensor del títol, es va anar entonant i va concloure la seva participac­ió amb una targeta de 74 cops, 4 sobre par, després de fer tres birdies, cinc bogeys i un doble bogey que el van col·locar al lloc 146, amb escasses opcions, això sí, de superar el tall després de la segona jornada.

“Si m’haguessin dit que acabaria el primer dia amb 74, sens dubte ho hauria firmat. De fet, n’estic molt

“Si m’haguessin dit que acabaria el primer dia amb 74, sens dubte ho hauria firmat; estic molt content”

content, d’això, perquè al principi amb prou feines em sentia les mans”, va comentar mentre saludava els espectador­s. “Si l’encerto en el putt, tinc possibilit­ats de fer-ho millor”, va agregar sobre les seves opcions de continuar endavant i convertir-se en el primer esportista d’una altra disciplina que salva l’eliminació en un torneig profession­al de golf. Pocs s’ho esperen. La seva victòria a l’Ellie Mae Classic es paga a 3.000 dòlars.

Entre les anècdotes del primer dia cal destacar la inscripció que portava en un dels pals un altre jugador amb les sigles LLWLWWW, amb referència a la final perduda pels Warriors contra els Cavaliers el 2016 quan el conjunt de Cleveland va remuntar un 1-3.

 ?? LACHLAN CUNNINGHAM / AFP ?? El jugador dels Warriors en una situació complicada
LACHLAN CUNNINGHAM / AFP El jugador dels Warriors en una situació complicada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain