La Vanguardia (Català)

El preu de la garrafa d’oli d’oliva varia un 75%

-

El preu de la garrafa d’oli d’oliva verge extra pot variar fins a un 75,2% (3 euros per litre) entre la més cara i la més econòmica, segons l’estudi comparatiu realitzat per l’organitzac­ió Facua sobre els preus de 52 marques de sis cadenes de supermerca­ts i hipermerca­ts.

L’informe mostra que el preu mitjà per litre d’oli d’oliva verge extra és de 5,5 euros en els envasos de plàstic d’1 litre (8,1 euros si l’envàs és de llauna). Oscil·len des dels 4,35 euros de la marca Carrefour fins als 7,45 euros en una varietat d’Hojiblanca, venuda a Dia, cosa que suposa una diferència del 71,3% (3,10 euros).

Tot i això, l’associació de defensa dels consumidor­s Facua ha detectat que la diferència de preus més gran es troba en els recipients verge extra de 3 litres, però envasats en llauna. El de Carbonell costa a Carrefour 15 euros, mentre que el de la marca Luque en val 35,45 a Hipercor, la qual cosa suposa un 136,3% (4,10 euros/ litre) de diferència entre dos productes amb les mateixes caracterís­tiques.

Aquestes disparitat­s es produeixen quan el preu mitjà de l’oli d’oliva al mercat d’origen ha registrat un lleuger repunt respecte als últims dies, encara que manté escassos diferencia­ls de preus entre les qualitats verge extra, verge i lampante. El Sistema d’Informació de Preus en Origen de l’Oli d’Oliva (Poolred) indica que el preu mitjà per a la qualitat d’oli d’oliva verge extra en l’actualitat és de 3,793 euros el quilo.

La falta d’aigua està condiciona­nt la collita d’aquest any, que podria ser inferior a l’anterior.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain