La Vanguardia (Català)

CASA reneix a Pedralbes

El grup inverteix 34 milions d’euros en una promoció de luxe a la zona alta

- ROSA SALVADOR

Som molt prudents. Per això hem aconseguit sobreviure a la crisi”, resumeix Ricard Guinart, gerent de Capital Agrupado SA (CASA), una promotora que aquest any celebra el seu 25è aniversari amb l’inici de la seva primera promoció des del 2007, un complex residencia­l de luxe a la zona alta, davant el consolat dels Estats Units, batejat com a One Pedralbes House.

CASA va néixer el 1992, fundada pel mateix Guinart quan va sortir de la universita­t. “El meu pare era un petit promotor, que feia les obres a títol individual. Jo treballava amb ell mentre estudiava, però tenia clar que havíem de profession­alitzar-nos”. Amb els seus pares i el seu germà David, director operatiu de la firma, com a accioniste­s, el grup va arribar a facturar 24 milions d’euros el 2007. Avui, en canvi, dona feina a 12 persones. “Vam haver de reduir l’estructura al mínim i sols estem en plantilla els directius i els càrrecs clau. La resta de serveis, els contractem”.

CASA ha fet durant aquests 25 anys més de cent promocions, d’obra nova i de rehabilita­ció. Guinart destaca que el moment clau de l’empresa va ser el 2006, quan van decidir no comprar sòl. “Vam fer durant uns mesos una campanya de publicitat a La

Vanguardia i ens van arribar centenars d’ofertes de solars i edificis. Però caríssims. I com que jo veia l’esforç que feien els nostres comercials per vendre, no vaig creure possible tenir marges amb aquells preus. No en vam comprar cap”. Uns mesos després, el 2007, eren encara més agressius per reduir estoc.

“Així que ens va agafar la crisi amb una promoció de 130 habitatges a la Garriga, molta liquiditat, gairebé sense deute i amb un sol solar, aquest de Pedralbes”, assenyala: una finca que van adquirir el 2006 i en la qual després d’anys de gestions urbanístiq­ues han pogut començar a construir al març.

El grup té allà en marxa una inversió de 34 milions d’euros en un complex de 14.000 m2 amb 20 habitatges de luxe, zona d’esdevenime­nts, tres piscines, instal·lacions esportives, sauna i jardins. “Ara mateix no hi ha cap promoció d’obra nova més exclusiva a Barcelona”, assenyala Guinart, que explica que amb prou feines començades les obres ja han venut el 60% de la promoció”. I això que els preus superen els 11.300 euros/m , cosa que els converteix en els2més alts de Barcelona.

Mentre avança One Pedralbes House, CASA està començant nous projectes. “Ens queden encara alguns habitatges a la Garriga, i tenim ja en marxa noves promocions a Gràcia, Horta i l’Eixample”, aquesta última d’obra nova i les altres dues, rehabilita­cions. Seran uns 30 habitatges. “Som prudents i preferim anar a poc a poc”, conclou.

One Pedralbes House, un complex de 20 habitatges i 14.000 m 2 , marca els preus més alts de Barcelona

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Ricard Guinart, gerent de la immobiliàr­ia CASA, que promou One Pedralbes House
LLIBERT TEIXIDÓ Ricard Guinart, gerent de la immobiliàr­ia CASA, que promou One Pedralbes House

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain