La Vanguardia (Català)

Vytrus Biotech capta el 129% a Indiegogo per finançar una loció capil·lar

- MAR GALTÉS

Vytrus Biotech és una empresa creada el 2009 per al desenvolup­ament i la producció d’extractes vegetals a partir de cultius cel·lulars, que té plans per sortir a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) l’estiu del 2018. Vytrus, cofundada per Òscar Expósito i Albert Jané, té la seva seu a Terrassa i treballa en projectes d’investigac­ió per a empreses cosmètique­s i farmacèuti­ques, i desenvolup­a també productes propis. Com ara el Capillia Longa: fet a partir de cèl·lules mare de cúrcuma, és una loció anticaigud­a i de creixement del cabell, que va guanyar l’abril passat el premi al millor ingredient del món del cabell 2017 en els premis Beauty Industry de la fira cosmètica de Londres.

Per donar a conèixer el producte i alhora testar-lo al mercat, Vytrus ha llançat una campanya de micromecen­atge a Indiegogo. La campanya va començar dimecres passat, dia 5 de juliol, i unes hores abans que s’acabés ja havia aconseguit recaptar 23.000 euros, la qual cosa equival al 129% de l’objectiu sol·licitat. Aquest ha estat un pas per iniciar la seva producció i previ a la comerciali­tzació massiva del producte.

Vytrus, participad­a per Inkemia amb el 20%, va facturar 400.000 euros el 2016; el 60% són clients internacio­nals en 50 països. Aquest 2017 preveuen superar els 700.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain