La Vanguardia (Català)

Nou intent d’acord al Prat davant d’una altra jornada de vaga

La pressió d’Aena aconseguei­x que Eulen i els sindicats negociïn avui per segona vegada

-

Eulen, responsabl­e dels controls del Prat, es reunirà avui amb els treballado­rs per buscar un acord. Malgrat això, també avui hi ha convocades noves aturades durant tota la jornada.

“Infern”, “perill” o “frustració” són algunes de les paraules utilitzade­s per explicar les cues

Barcelona està sent objecte d’atenció de la premsa internacio­nal, i de manera molt particular de la britànica, en els últims dies, i no precisamen­t per bones raons. A la denúncia de les reivindica­cions contra el turisme, i de manera molt especial de l’atac patit el dia 27 passat per un autobús assaltat per quatre encaputxat­s als voltants del Camp Nou, s’hi afegeixen les informacio­ns sobre la situació que es viu a l’aeroport del Prat com a conseqüènc­ia de la vaga del personal de seguretat.

En les últimes hores, diaris com The Mirror, The Guardian, The Sun o Express parlen de cues “caòtiques” i “perilloses” que han provocat seriosos retards a les companyies aèries. Així mateix, són nombrosos els mitjans digitals que han dedicat amplis espais a recollir la frustració dels passatgers “que s’han vist obligats a esperar durant hores al Prat”.

En el seu habitual to sensaciona­lista, The Sun assegura que alguns turistes britànics han quedat atrapats durant vuit hores al control fronterer i qualifica d’“infern” la situació que es viu aquests dies a l’aeroport de Barcelona.

En la mateixa línia, el digital Express qualifica les aturades protagonit­zades pels treballado­rs d’Eulen de “cops de caos”. Per la seva banda, The Guardian explica que els passatgers s’han vist obligats a fer cua durant hores per una vaga del personal de seguretat deguda a “salaris baixos i males condicions” laborals.

The Mirror posa èmfasi en els problemes dels turistes britànics perjudicat­s per la vaga del Prat i assegura que molts han entrat en “còlera”. En un article de Daily Star s’incideix en aquests problemes i es parla dels británics que han abocat a les xarxes socials “la seva frustració per les files interminab­les i el caos”.

Els episodis de vaga a l’aeroport del Prat també han cridat l’atenció de les agències internacio­nals de notícies, com Bloomberg o AP. Una paraula és coincident en totes les interpreta­cions que els mitjans estrangers fan de la jornada de vaga de divendres a les terminals de Barcelona: “caos”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain