La Vanguardia (Català)

La ‘rentrée’ de CR7

L’estrella es va entrenar amb el Reial Madrid després de 37 dies de vacances

- CARLOS NOVO Madrid

Després d’unes llargues vacances, Cristiano Ronaldo torna a enfundar-se la samarreta blanca i a entrenar-se amb el Reial Madrid, que divulga al seu web fotos de l’estrella amb els companys per tancar la polèmica sobre les seves declaracio­ns al diari A Bola assegurant que no tornaria al club.

Itrenta-set dies després, Cristiano Ronaldo es va enfundar la samarreta blanca i va tornar a entrenar-se amb el Reial Madrid, que tornava ahir a Valdebebas després de la seva gira pels Estats Units. Tot i que l’entrenamen­t va ser a porta tancada, el club va divulgar al seu web fotografie­s de l’estrella amb els seus companys per tancar la polèmica oberta pel mateix Cristiano, quan el 16 de juny, en una entrevista al diari A Bola que va tenir impacte mundial, va assegurar que no tornaria al club. Des d’aleshores, la tàctica del Madrid s’ha demostrat correcta. El pas dels dies va anar apaivagant el portuguès, que, tot i que no ha rectificat en públic les seves declaracio­ns, sembla que poc a poc s’ha anat desenfadan­t. O almenys, com deien a la zona noble del Bernabeu: “Al final acabarà comprenent que on més bé està és aquí, que en cap altre club no trobarà les mateixes condicions per anar engreixant el seu palmarès”.

El repte a què s’enfronta Cristiano no és petit. Al desembre és el favorit per guanyar la seva cinquena Pilota d’Or, –la tercera consecutiv­a per igualar, així, les que té Messi– i amb el seu club ha de lluitar per la tretzena Champions, la que també seria la tercera consecutiv­a, una cosa que en format Champions no ha aconseguit ningú i com a Copa d’Europa només la va obtenir el mateix Madrid als anys cinquanta i l’Ajax i el Bayern als setanta. També seria la cinquena Champions de Cristiano, que en sumaria quatre amb els blancs i una amb el United.

De moment, el més immediat serà comprovar si Zidane l’inclou a la llista dels que van a Skopie per disputar dimarts la Supercopa d’Europa, el primer títol oficial de la temporada, al Manchester United. Cristiano hi vol ser, sempre vol jugar-ho tot, però amb un parell de dies d’entrenamen­ts sembla arriscat. Això sense tenir en compte el greuge que suposa per a d’altres membres de la plantilla que han participat a la gira.

Amb el precedent de la temporada passada Cristiano es quedaria fora. Però aquest estiu és una altra cosa. La gira pels Estats Units ha estat un fracàs de resultats (dos empats i dues derrotes) i l’equip necessita posar-se les piles com abans millor perquè diumenge visita el Nou Camp a l’anada de la Supercopa d’Espanya i per al Madrid no és acceptable començar el curs rebent correctius en mans dels blaugrana, que ja els van guanyar a Miami.

Zidane va valorar ahir en una entrevista al web de la UEFA la importànci­a de la Supercopa d’Europa: “És un partit oficial. És el primer i sabem la importànci­a que té. El que té de bo aquest club, amb la seva història, és que sabem on som i els jugadors estan motivats i tenen fam d’aconseguir més títols”.

LA DECLARACIÓ DAVANT LA JUTGESSA “A Anglaterra no vaig tenir mai problemes, per això m’agradaria tornar-hi”

A les últimes hores també s’han conegut nous detalls de la declaració de Cristiano davant la jutgessa de Pozuelo dilluns passat 31 de juliol, acusat el jugador d’un delicte d’evasió fiscal de 14,7 milions: “A Anglaterra no vaig tenir mai problemes, per això m’agradaria tornar-hi. Jo vaig tributar sempre, sempre. A Anglaterra i a Espanya. I sempre tributaré. Com vostè sap, jo no puc amagar res, seria ridícul per part meva. Soc com un llibre obert. No cal sinó entrar a Google i d’en Cristiano surt tot. Per exemple, a la revista Forbes surt tot el que guanyo”, va declarar davant les preguntes del ministeri públic i de l’advocat de l’Estat. Cristiano es juga pena de presó.

 ?? REIAL MADRID ?? Cristiano Ronaldo i Florentino Pérez ahir després de l’entrenamen­t
REIAL MADRID Cristiano Ronaldo i Florentino Pérez ahir després de l’entrenamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain