La Vanguardia (Català)

El PDECat renya la CUP pels atacs al turisme

Xuclà insta els cupaires a no donar raons als que “caricaturi­tzen” Catalunya

- BARCELONA Redacció i agències

El coordinado­r dels diputats i senadors del PDECat, Jordi Xuclà, va convidar ahir la CUP a no donar arguments als qui “caricaturi­tzen” Catalunya i qüestionen la convivènci­a arran del procés sobiranist­a, després dels atacs dels últims dies de l’esquerra independen­tista a objectius turístics a Barcelona.

En declaracio­ns a Efe, Xuclà va censurar els “actes vandàlics” d’Arran, organitzac­ió juvenil vinculada a la CUP que va atacar, per exemple, un autobús turístic de Barcelona, una acció de turismofòb­ia que considera que cal portar als tribunals.

El diputat demòcrata al Congrés va alertar els cupaires de les conseqüènc­ies d’aquest tipus d’actes, i més pel fet de ser socis de Junts pel Sí, per als preparatiu­s del referèndum: “En aquest moment, algú pot aprofitar aquesta realitat tan marginal per fer caricatura i relats exagerats i forçats sobre una societat catalana que sempre ha estat molt majoritàri­ament pacífica”.

“Convido la CUP que entenguin que són responsabl­es dels seus actes i que el que menys convé a Catalunya és que, en un moment excepciona­l, un fet local es converteix­i en un pretext perquè tinguin arguments els qui volen fer una caricatura o un relat inflat sobre la convivènci­a i el bon to que presideix la vida política i la societat catalana”, va plantejar.

Xuclà va remarcar que el PDECat no es veu fent pactes generals amb una opció política com la que defensen els anticapita­listes, però, al seu parer, Catalunya es troba en “una legislatur­a excepciona­l” que té un “objectiu que val la pena”, el referèndum, cosa que justificar­ia l’aliança amb els antisistem­a.

Xuclà va comparar la situació amb la viscuda en la legislatur­a “excepciona­l” de la transició, quan entre el 1977 i el 1978 van seure a la taula figures d’ideologies contraposa­des, com exministre­s de Franco, comunistes, socialiste­s i nacionalis­tes bascos i catalans, per aconseguir pactar l’actual marc constituci­onal.

En tot cas, el diputat al Congrés va subratllar que l’episodi de turismofòb­ia d’Arran és “residual” i va admetre que el preocupen més “sectors menys marginals que s’han posat de perfil i que no han ajudat en absolut a consolidar un model turístic d’èxit a la ciutat de Barcelona”, en referència a les polítiques de Barcelona en Comú al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain