La Vanguardia (Català)

Ensurt per l’esfondrame­nt d’una casa

- Llanars BÀRBARA JULBE

Els Bombers de la Generalita­t van rescatar ahir al matí dues persones que van resultar ferides en l’ensorramen­t de casa seva. L’habitatge, de dues plantes, estava situat al carrer Conflent, a la localitat de Llanars (Ripollès). Es tracta d’un home de 73 anys amb el turmell fracturat i cremades al 30% del cos, i la seva dona, de 71 i amb cremades al 70% del cos.

Ella, que va ser la primera de ser rescatada, i el seu marit van ser traslladat­s en helicòpter del Servei d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on van ser ingressats. Els bombers van descartar que hi pogués haver més persones sota la runa de l’immoble.

Els Mossos d’Esquadra investigue­n la causa de l’ensorramen­t, però segons les primeres informacio­ns tot apunta que es va produir una deflagraci­ó d’origen encara incert. Segons l’alcalde de Llanars, Amadeu Rosell, es va sentir “una forta explosió”. Els bombers van treballar per retirar els elements que amenaçaven de desprendre’s i van netejar la zona. La casa afectada és al costat del Consistori. Com a mesura de seguretat, l’àrea va quedar abalisada. Es van desplaçar fins al lloc sis patrulles dels Mossos, deu dotacions dels bombers, entre els quals hi havia efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), l’helicòpter del SEM i dues ambulàncie­s.

 ?? ROBIN TOWNSEND / EFE ?? Els bombers rescatant els ferits d’entre la runa
ROBIN TOWNSEND / EFE Els bombers rescatant els ferits d’entre la runa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain