La Vanguardia (Català)

El ‘Rats on Fire’ no perdona

Els mals resultats de l’últim dia de competició frustren les expectativ­es del rei Felip

- JESÚS GARCÍA

Una última jornada en què res no va sortir bé va deixar el rei Felip i la tripulació de l’Aifos amb la mel a la boca. La veritat és que hi havia una enorme expectació al Reial Club Nàutic de Palma, organitzad­or de la Copa del Rei, i entre els participan­ts de totes les classes en competició (138 vaixells en total) davant la possibilit­at que l’actual monarca aixequés per primera vegada el trofeu més important de la vela espanyola.

Però com en tots els esports, res no està decidit fins que es creua l’última línia i ahir no era el dia en què el vell Corel 45 de l’Armada podia defensar les seves opcions a la badia de Palma.

Després d’una setmana de vents fluixos i inestables, ahir va entrar el clàssic embat, el vent del sud-oest que es genera per la calor del sol, i es va establir en uns dotze nusos d’intensitat. Es van poder celebrar dues regates en què l’Aifos no va aconseguir repetir les bones actuacions dels dies anteriors. Els sis punts d’avantatge que tenia sobre el Rats on Fire, el veler de Rafael Carbonell, que porta Rayco Tabares com a timoner i Manuel Noluco Doreste com a tàctic, es van esfumar en la primera prova: el veler d’Arenys, el gran dominador de la vela de creuer espanyola en els últims anys, va entrar segon i el vaixell de l’Armada només va poder ser onzè. La victòria del Porrón IX iel tercer lloc del Maserati de Fernando León van comprimir a més la classifica­ció fins al punt que l’última regata del campionat es convertia en decisiva per a aquests quatre vaixells.

Va resultar inevitable que es marquessin entre ells. L’Aifos, amb Toño Piris com a tàctic, va buscar el Rats on Fire a la sortida sabent que havia de treure-li avantatge per superar els temps compensats. No ho va aconseguir. Al final, el Rats on Fire va ser quart i l’Aifos quinzè, amb el Maserati segon i el Porrón IX tercer. La victòria va correspond­re al San Gregorio, que a més es va col·locar quart a la general i va enviar el veler del Rei a la cinquena posició final.

Així que va arribar a terra, Felip va anar a saludar els vencedors i es va permetre fer broma amb Noluco Doreste, amb qui manté una vella amistat, sobre la “feina” que els havien fet.

Rafael Carbonell, armador del Rats on Fire, suma així la seva cinquena Copa del Rei. En conversa amb aquest cronista va confirmar que les condicions de vent d’aquesta última jornada havien estat favorables per a ells, després d’haver mantingut una gran igualtat amb l’Aifos durant tota la setmana.

En les altres classes destaca la desena Copa del Rei que aconseguei­x Pedro Campos (ORC2) després de guanyar les dues últimes regates.

El vent d’embat va tornar a la badia de Palma i el vell ‘Corel 45’ de l’Armada es va veure superat

 ??  ?? El podi dels guanyadors.
El Rei, amb els armadors i patrons dels vaixells vencedors en les deu classes de la Copa del Rei Mapfre 2017. Rafael Carbonell, segon per l’esquerra, va guanyar la seva cinquena Copa, mentre que Pedro Campos, el segon amb...
El podi dels guanyadors. El Rei, amb els armadors i patrons dels vaixells vencedors en les deu classes de la Copa del Rei Mapfre 2017. Rafael Carbonell, segon per l’esquerra, va guanyar la seva cinquena Copa, mentre que Pedro Campos, el segon amb...
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain