La Vanguardia (Català)

Joachim Löw

SELECCIONA­DOR D’ALEMANYA

- CARLOS NOVO Madrid

El tècnic alemany (57) va plantar cara als aficionats que van cantar proclames neonazis durant un partit a Praga. Löw no va dubtar a qualificar-los de vergonya. En un esport on s’ha pecat de permissivi­tat, Alemanya és inflexible.

Joachim Löw, el selecciona­dor d’Alemanya, es va guanyar ahir l’aplaudimen­t del món del futbol amb la seva reprovació pública de les provocacio­ns neonazis d’un grup d’ultres de la selecció del seu país en el partit de divendres passat que va enfrontar la campiona del món amb la República Txeca.

De 57 anys d’edat i conegut per ser una home que no es mossega la llengua, Löw no va fer una carrera especialme­nt brillant com a futbolista, tot i que va arribar a jugar uns quants partits a la Bundesliga amb l’Stuttgart i després amb l’Eintracht de Frankfurt. El seu èxit com a entrenador va arribar després de dirigir l’Eintracht mateix i ser el segon del selecciona­dor Jürgen Klinsmann. En un país on el record de la II Guerra Mundial encara és viu i és delicte penat amb presó fer apologia del nazisme, Joachim Löw no amaga la vergonya aliena que li provoquen segons quins comportame­nts.

Ahir el selecciona­dor alemany va expressar la seva indignació i la ràbia per les provocacio­ns d’un grup d’ultres del seu país en el partit contra la República Txeca que, a més d’encendre bengales i llançar objectes pirotècnic­s al terreny i joc, van proferir càntics neonazis.“Estic ple de ràbia i molt indignat pel que ha passat. És una vergonya per al nostre país que un grup de presumptes aficionats utilitzin el futbol com a pantalla per fer una exhibició més que penosa”, va dir Löw en relació amb el que havia passat a Praga durant el partit de classifica­ció per al Mundial de Rússia 2018.

“Aquests hooligans perjudique­n la imatge d’Alemanya”, va continuar dient el tècnic en la compareixe­nça davant els mitjans de cara al partit que disputarà avui la selecció campiona del món contra Noruega.

Ja s’havia expressat en termes semblants el vicepresid­ent de la Federació Alemanya de Futbol (DFB), Rainer Koch, que va condemnar les provocacio­ns dels seguidors durant el partit de divendres passat.

“La línia de la selecció alemanya, del selecciona­dor Joachim Löw, del mànager Oliver Bierhoff i de la DFB està clara: aquest tipus de comportame­nts no s’aproven ni es toleren”, va

“Estic ple de ràbia i molt indignat; és una vergonya per al nostre país”, assegura Löw

apuntar Koch respecte als aldarulls registrats en aquell matx, en què la selecció alemanya es va imposar per 1-2.

El comportame­nt dels neonazis alemanys es va fer visible ja abans del començamen­t del partit, quan van xiular els himnes dels dos equips en els prolegòmen­s. Després els hooligans van insultar els jugadors i tampoc no van respectar el minut de silenci que s’havia demanat pels altaveus en memòria de diversos directius traspassat­s de la República Txeca.

Durant el partit, des de les grades que ocupaven els neonazis van encendre objectes pirotècnic­s. Segons Rainer Koch, en alguns bars de Praga també hi va haver aldarulls i amenaces de destrossar el local si intentaven impedir que posessin música militar neonazi.

Els ultres van corejar consignes neonazis, van xiular els himnes i van insultar els jugadors

 ??  ??
 ?? FILIP SINGER / EFE ?? Els neonazis van encendre bengales i van insultar els seus propis jugadors divendres a Praga
FILIP SINGER / EFE Els neonazis van encendre bengales i van insultar els seus propis jugadors divendres a Praga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain