La Vanguardia (Català)

El Govern traspassar­à la línia vermella i convocarà avui el referèndum

JxSí i la CUP aprovaran la llei del Referèndum i la de ruptura amb l’Estat

-

Els grups independen­tistes del Parlament faran valer avui la seva majoria per aprovar en poques hores la llei del Referèndum i la de transitori­etat a un nou Estat. El Govern té previst convocar avui la consulta de l’1 d’octubre.

Junqueras pivotant al seu voltant i amb presència de les cúpules del PDECat, incloent-hi l’expresiden­t Artur Mas, i ERC, així com dels líders de l’ANC i Òmnium, entre d’altres. Si al començamen­t de la tarda hi havia una certa “intriga” per veure “què fan els de Madrid”, les proves van arribar immediatam­ent.

La notificaci­ó del procedimen­t obert pel Tribunal de Comptes per les despeses del 9-N va sumar a Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau set persones més, tots càrrecs de les conselleri­es de Presidènci­a i Governació, i se’ls cita el dia 25 per informarlo­s que hauran de fer front a una fiança de més de cinc milions d’euros. Malgrat que no a parts iguals...

Per Puigdemont, es tracta d’un “salt qualitatiu en l’estratègia desesperad­a” de fomentar la por i intentar evitar l’1-O. Una estratègia que fa dies que intenta combatre, i així ho va fer arribar als seus consellers a la reunió del Govern. El missatge ve a ser “serenitat i fermesa”, però, per molt que el convencime­nt sigui nítid, també ho és la determinac­ió de la Moncloa d’impedir el referèndum. La resposta ahir va ser: “Si ens toquen a un, ens toquen a tots”. La caixa de resistènci­a activada per les entitats independen­tistes va cobrir de sobres les multes del judici del 9-N, però els seus fons –450.000 euros– encara estan lluny dels cinc milions. Així doncs, la primera resposta al tribunal serà al carrer, amb suport de les entitats als diputats de Junts pel Sí i la CUP.

El procés del Tribunal de Comptes enerva l’independen­tisme, que respondrà al carrer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain