La Vanguardia (Català)

Ni a favor ni en contra

- R. Montilla

Els diferents representa­nts dels grups que integren Catalunya Sí que es Pot arriben a un principi d’acord per abstenir-se en la votació de la llei del Referèndum.

Després de dues hores de reunió, els diferents representa­nts dels grups que integren Catalunya Sí que es Pot van acordar ahir abstenir-se en la votació de la llei del Referèndum. El pacte, ratificat pels diferents partits que formen part de la coalició en reunions que van tenir lloc al vespre, es va aconseguir després que ICV renunciés a votar-hi en contra, moneda de canvi perquè els diputats de Podem Catalunya abandoness­in fer-ho de manera favorable.

“El que tothom ha verbalitza­t és que ha de quedar molt clar que el referèndum que s’aprovi no sigui vinculant”, va manifestar el portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, en una compareixe­nça a mitja tarda en què no va avançar el sentit de vot, ja que faltava que Podem Catalunya sotmetés a votació l’acord al seu consell ciutadà. La posició del partit liderat per Albano-Dante Fachin era el principal escull per aconseguir un consens després que dos dels seus diputats, Joan Giner i Àngels Martínez, haguessin defensat el vot a favor. L’òrgan de direcció de Podem Catalunya, finalment, va donar suport a l’acord amb una majoria del 70%.

L’abstenció va ser la decisió salomònica que va posar sobre la taula Joan Josep Nuet (EUiA) i era la posició defensada per Catalunya en Comú, que no forma part orgànica de CSQP directamen­t, però sí a través d’ICV i EUiA. És també amb la que se sentia més còmoda Podem. /

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain