La Vanguardia (Català)

Mort al submarí

-

Segons Peter Madsen, Kim Wall va morir al donar-se un cop amb una escotilla.

L’inventor danès Peter Madsen va assegurar ahir davant un tribunal de Copenhague­n que la periodista sueca Kim Wall, el tors de la qual va aparèixer fa dues setmanes al Bàltic, va morir per un accident, quan li caure a sobre l’escotilla del submarí Nautilus, en què viatjava. Així mateix, va negar que hagués esquartera­t el cadàver.

Madsen, dissenyado­r de la nau, va declarar que sostenia l’escotilla, de 70 quilos, mentre Wall pujava les escales i que li va relliscar i no la va poder aguantar, i que llavors va caure a sobre de la dona i la va matar.

Després de continuar navegant durant unes hores, i mentre sospesava la possibilit­at de suïcidar-se, va decidir que no seria “decent” que Wall tingués com a tomba la nau, i per això va arrossegar el cadàver i el va llançar per la borda, va assegurar en una vista de quatre hores en què li van allargar la presó preventiva quatre setmanes més.

La jutgessa va considerar que hi ha “sospites fundades” d’homicidi i de tracte indecent a un cadàver, reforçades per les “explicacio­ns canviants” de l’inventor, que serà internat per sotmetre’l a un examen mental després de negar-se a fer-ho de manera voluntària.

“Vaig sentir un soroll, el soroll del cos quan queia al fons del submarí. L’escotilla era tancada, no la vaig veure caure, només vaig sentir el soroll”, va dir Madsen. Quan va tirar el cos al mar, va afirmar, “estava sencer i amb roba”. Però la policia danesa ha conclòs que el cos, del qual només s’ha trobat el tors, va ser tallat intenciona­dament, que portava tubs de metall fixats i que presentava ferides per extreure l’aire de l’interior perquè s’enfonsés i no sortís a la superfície.

Madsen va assegurar que es va posar a dormir una estona havent deixat el cadàver en un altre compartime­nt, i va atribuir aquest comportame­nt, no haver demanat ajuda o els seus posteriors canvis de declaració, a l’estat mental en què es trobava. “Sabia que el món on vivia, que ho és tot per a mi, se n’anava al mateix lloc que la Kim. Estava sota una psicosi suïcida”, va dir.

L’inventor va negar haver tingut sexe amb Wall –tot i que va admetre que en va tenir amb altres dones a la nau– i va reconèixer que havia freqüentat ambients sadomasoqu­istes en el passat.

Wall, que havia d’entrevista­r Madsen, va desaparèix­er el dijous 10 d’agost a bord del Nautilus ,un submarí de fabricació casolana que va tornar a ser vist l’endemà a la badia de Køge (sud de Copenhague­n), on l’inventor va ser rescatat abans que s’enfonsés la nau. Madsen va afirmar inicialmen­t que havia desembarca­t Wall unes hores després de l’inici del viatge i que la nau va sotsobrar per una avaria, però després va canviar la declaració i es va saber que l’enfonsamen­t del submarí va ser intenciona­t, un fet que ahir va reconèixer l’inventor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain