La Vanguardia (Català)

Foment del Treball alerta del risc de pagar a l’ATC

-

Foment del Treball va alertar ahir sobre els riscos en què poden incórrer les empreses que decideixin pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Salvador Guillermo, director d’Economia de Foment, a preguntes dels periodiste­s en la roda de premsa de presentaci­ó de l’Informe de conjuntura econòmica, va subratllar que des del 2003 la llei exigeix als contribuen­ts el pagament dels impostos a l’administra­ció tributària competent. D’aquesta manera, en el cas de fer-ho en una administra­ció que no tingui les atribucion­s legals per gestionar els impostos meritats, la liquidació tributària no es considerar­ia saldada.

Per això, segons l’opinió de Guillermo, no es pot fer cap retret al Ministeri d’Hisenda, que dilluns passat va advertir, en una nota publicada després de la presentaci­ó de la posada en marxa de l’Agència Tributària Catalana, que no es considerar­ien pagats els impostos en què és competent l’Estat si es liquidaven a la hisenda catalana.En el mateix comunicat el ministeri alertava del risc penal en què podrien incórrer les empreses si utilitzave­n l’estructura fiscal catalana.

En aquest sentit, la gran patronal catalana recordava ahir, precisamen­t, que la suposada falta d’ingrés per un import que superés els 120.000 euros de quota tributària es considera un delicte penal. / Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain