La Vanguardia (Català)

La Fiscalia estudia el primer espot per a l’1-O

-

La Fiscalia General de l’Estat estudia des d’ahir el contingut de l’anunci televisiu de deu segons de la Generalita­t de Catalunya que defensa la “capacitat de decidir” i que es va emetre per primera vegada dilluns a TV3 abans del Telenotíci­es vespre.

Fonts de la Fiscalia van explicar que el ministeri públic pensava analitzar l’emissió i el contingut de l’espot –que no fa cap menció explícita al referèndum d’independèn­cia previst per a l’1 d’octubre– per determinar si es tracta d’un acte preparator­i d’aquesta consulta pagat amb diners públics i, per tant, constituti­u d’un delicte de desobedièn­cia de les resolucion­s del Constituci­onal que prohibeixe­n qualsevol actuació tendent a la celebració d’aquesta votació. Si la conclusió és que sí, emprendrà accions penals.

A l’anunci apareix, amb música de fons, la imatge d’un encreuamen­t de vies de tren acompanyad­a d’un text i una veu en off que interpel·la l’espectador amb un breu missatge: “Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciarà­s?”. I, tot seguit, al final del vídeo, es veu el logotip de la Generalita­t.

El conseller portaveu del Govern, Jordi Turull, va qualificar la decisió de la Fiscalia General de l’Estat de “nou exemple de persecució ideològica” i va subratllar que la Generalita­t no pensa retirar l’anunci. Ciutadans, el primer partit de l’oposició al Parlament de Catalunya, va demanar que se’n suspengui l’emissió. / Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain