La Vanguardia (Català)

Pensament lliure

-

El pensament és el reducte en el qual, mal que els pesi a governs, religions, gurus i altres, realment no hi poden manar. Ens poden engrillona­r, empresonar, fer jurar banderes, però en el fons només cadascú és amo del seu pensament. Per tant, aquest, per definició, és lliure. Si faig aquesta dissertaci­ó és per explicar que aquestes darreres setmanes, a la vista de tot el que ha esdevingut, el meu pensament se n’ha anat per verals molt inquietant­s.

Hem vist uns atemptats bàrbars; actituds, si més no, estranyes; reaccions inexplicab­lement tardanes; culpabilit­zació de qui no tocava; informes apòcrifs utilitzats per atacar la policia i les institucio­ns catalanes; inaccions davant informes i evidències, aquests ben reals, com eren els antecedent­s penals de l’imam de Ripoll; voluntat gens dissimulad­a i al més alt nivell d’aplicar mesures que haurien comportat desplegame­nt militar; els atemptats van ser fets a la desesperad­a perquè barrinaven quelcom de molt més gros i brutal amb els explosius d’Alcanar, i llavors és quan torna a accelerar-se el pensament.

Si no els hagués explotat tot fora de temps i lloc i haguessin assolit el que volien fer, quines conseqüènc­ies se n’haurien derivat? Algú, ves a saber qui, esperava que realment ho haguessin fet? L’explosió va desmanegar només els plans d’aquells assassins o també els d’algú més?

AGUSTÍ VILELLA I GUASCH

Cambrils

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain