La Vanguardia (Català)

El transport s’oposa al veto al camió a l’N-340

Els camioners demanen que la bonificaci­ó dels peatges a l’AP-7 sigui com a mínim del 75%, i algunes entitats veïnals són crítiques

- ESTEVE GIRALT Tarragona

El sector del transport no està disposat a pagar en part de la seva butxaca la solució per aturar la sinistrali­tat i el col·lapse de l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre i Tarragona, presentada per la Generalita­t abans-d’ahir als 25 alcaldes afectats. “No hi estem d’acord. Si la desviació de camions és obligatòri­a, s’ha d’habilitar la gratuïtat; si no, és com un nou impost sobre l’activitat del transport. I, si no és possible, que la bonificaci­ó sigui com la que s’aplica a la Rioja, que és del 75% de mitjana. És un greuge”, assegura Josep Lluís Aymat, al capdavant de la Federació Empresaria­l d’Autotransp­orts de Tarragona (FEAT).

Els transporti­stes es van reunir el mateix dilluns amb la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalita­t per buscar solucions. “Vam acordar que es farien arribar les nostres peticions a la Conselleri­a de Territori i al Ministeri de Foment. Confiem que es modifiqui el plantejame­nt inicial; en cas contrari, veurem si el sector està disposat a reivindica­r de manera més activa o contundent”, afegeix Aymat.

Malgrat que és la Generalita­t qui haurà d’aprovar la prohibició del pas de camions a l’N-340, totes les competènci­es són de Foment, titular de la carretera.

La Federació d’Amposta d’Associacio­ns de Veïns (Montsià), una de les entitats més combatives davant l’allau d’accidents a l’N-340, va criticar ahir el pla presentat, que qualifica de “nyap”, i continua reivindica­nt la gratuïtat total de l’AP-7, sense restriccio­ns. La Federació d’Associació de Veïns de Tortosa (Baix Ebre) considera, en canvi, que l’acord és positiu, tot i que “la solució definitiva continua sent la gratuïtat de l’AP-7 i la construcci­ó de l’autovia A-7”.

 ?? VICENÇ LLURBA / ARXIU ?? La proposta sobre la taula, subvencion­ar fins al 50% del peatge
VICENÇ LLURBA / ARXIU La proposta sobre la taula, subvencion­ar fins al 50% del peatge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain