La Vanguardia (Català)

‘Closer’, condemnada a pagar pel topless de Caterina

-

La justícia francesa va condemnar ahir la revista del cor Closer a pagar 100.000 euros als ducs de Cambridge per haver publicat el setembre del 2012 unes fotos robades de Caterina en topless.

El Tribunal Correccion­al de Nanterre ha imposat a Closer el pagament d’aquests diners a Caterina i al seu espòs Guillem en concepte de danys i perjudicis per unes imatges preses a l’interior d’una propietat del seu cosí lord Linley a la Provença francesa quan la parella estava de vacances, va indicar l’emissora France Info.

A més, la responsabl­e de redacció de la revista, Laurence Piau, i el director de la publicació, Ernesto Mauri, hauran d’abonar una multa de 45.000 euros cadascun, la màxima possible pel delicte pel qual van ser jutjats.

Els ducs de Cambridge havien reclamat davant la justícia francesa un total d’1,5 milions d’euros a Closer per afront o complicita­t contra la intimitat de la vida privada.

Abans de ser retirades per ordre judicial, aquestes imatges de Caterina a la piscina es van arribar a publicar en altres revistes europees, com la italiana Chi, la sueca Se och Hör o la seva equivalent danesa Se og Hoer.

Durant l’audiència davant el Tribunal Correccion­al de Nanterre al maig, l’advocat de la parella, Jean Veil, havia llegit una carta en què Guillem, net de la reina Elisabet II, denunciava uns fets “particular­ment dolorosos” perquè li recordaven “l’assetjamen­t que va ser l’origen de la mort de la [seva] mare”, Diana de Gal·les, que va morir fa 20 anys en un accident de trànsit a París quan la perseguien paparazzis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain