La Vanguardia (Català)

‘Equipo de investigac­ión’ torna divendres a La Sexta

El programa de reporteris­me de Glòria Serra manté el seu estil

- BARCELONA

Glòria Serra torna a posar-se al capdavant –i ja és la setena temporades– d’un dels programes més innovadors de la televisió. Equipo de investigac­ión arrencarà de nou aquest divendres a La Sexta (22.30 h) fidel al seu estil de sempre. “Mantenir-nos després de set temporades no és gratuït: confirma que som un programa de referència en el reporteris­me i en la investigac­ió”, explica Serra.

La periodista catalana té clar que el que funciona a Equipo de investigac­ión són les històries que el programa descobreix cada setmana als seus espectador­s. “Ningú no és més important, ni els reporters, ni les càmeres, ni els productors, ni els documental­istes... que la història per si mateixa”, afegeix Glòria Serra.

Potser per aquest motiu descarta “llançar-se” al carrer a la recerca de relats, com estan fent altres presentado­rs que segueixen formats televisius semblants. “Que Glòria Serra fos al carrer convertiri­a Equipo de investigac­ión en un programa que no és. El nostre objectiu és fugir del personalis­me per centrar-nos a investigar els fets a fons”.

Aquesta temporada tornaran els reportatge­s sobre mafiosos, grans estafes, consum o petits successos

“El nostre objectiu és fugir del personalis­me per centrar-nos a investigar la història a fons”, diu la presentado­ra

que amaguen “una gran història”. Tot i que Serra té una il·lusió: que la cadena els permeti fer “tres especials de gran format que ja tenim al cap”, com els ja emesos sobre els nens robats, Iñaki Urdangarin o el petit Nicolás.

Sobre la proliferac­ió de programes de reporters i d’investigac­ió, Glòria Serra té clar que “hi ha cabuda per a tothom i això demostra que hi ha històries que val la pena explicar”. “Hem fet escola, perquè molts d’aquests programes es fan amb gent que ha sortit d’Equipo de investigac­ión”, afirma.

El programa el formen cinquanta profession­als, guiats, en paraules de Serra, per l’exigència i el rigor. Per això, apunta, quan l’equip surt a rodar s’ha fet una feina prèvia important.

Sobre la continuïta­t d’aquest espai, Glòria Serra diu de broma que confia veure’s “amb el caminador gravant sumaris”: “A diferència d’altres projectes, Equipo de investigac­ión no em cansa. Cada setmana és una sorpresa, fins i tot per als companys que no han investigat el programa que s’emet”, raona la periodista i col·laboradora de La Vanguardia.

Els vint reporters i coordinado­rs d’aquest espai de La Sexta es donen un mes per indagar cada una de les històries.

 ?? ATRESMEDIA ?? La periodista catalana Glòria Serra fa set temporades que presenta Equipo de investigac­ión
ATRESMEDIA La periodista catalana Glòria Serra fa set temporades que presenta Equipo de investigac­ión

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain