La Vanguardia (Català)

L’art del tapís

Canals Museu-Galeria ret homenatge a l’artista Josep Grau-Garriga

- REDACCIÓ Barcelona

Josep Grau-Garriga està considerat un dels millors artistes de la història de Sant Cugat del Vallès (hi va néixer el 1929) de prestigi internacio­nal. Mort fa sis anys a Saint-Mathurin-sur-Loire, a França, ha deixat la seva empremta com a introducto­r de la renovació de l’art del tapís.

Canals Museu-Galeria, a Sant Cugat del Vallès (carrer d’Orient, 24), ha volgut retre-li homenatge fins al 31 d’octubre amb una mostra dels seus materials: llibres d’art, dibuixos, pintures dels últims vint anys... L’exposició estarà oberta al públic cada dia, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els seus organitzad­ors han aprofitat la circumstàn­cia per reclamar a l’Ajuntament de la localitat que es dediqui un carrer o plaça al creador.

Grau-Garriga va estudiar a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Pintor de formació, va treballar en l’àmbit de la pintura mural i va entrar en contacte amb el món del tapís a partir de l’antiga fàbrica Casa Aymat.

A ell es deu bona part d’aquesta nova mirada a l’art del tapís que, en tot l’estat espanyol, el va transforma­r en les dècades dels

cinquanta i seixanta. Es va crear l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. A més del seus treballs en matèria tèxtil va deixar creacions pictòrique­s i collages.

Va rebre del govern francès la distinció de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres i el 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi. Les seves obres, exposades a tot el món, són presents en destacats museus i col·leccions públiques i privades, principalm­ent d’Europa i els EUA.

 ??  ?? JOSEP GRAU-GARRIGA
CANALS MUSEU-GALERIA
JOSEP GRAU-GARRIGA CANALS MUSEU-GALERIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain