La Vanguardia (Català)

Embalats cap a Rússia

Espanya aconseguei­x una plàcida golejada a Liechtenst­ein i ja té a tocar el Mundial

- CARLOS NOVO Madrid

Espanya va complir el tràmit de golejar a Vaduz la modestíssi­ma Liechtenst­ein, la 190a en el rànquing de la FIFA, en un partit que no va tenir cap història i que deixa malparat el sistema de classifica­ció per al Mundial, que obliga a enfrontame­nts tan desequilib­rats com el d’ahir, que va aparellar una selecció tan superprofe­ssional com l’espanyola davant un equip semiprofes­sional com el del país alpí. Espanya va repetir el càstig (8-0) de la primera jornada a Lleó. Jehle, el porter local, va ser la figura dels seus i va evitar que la golejada fos encara força més gran.

Després de la victòria contra Itàlia, dissabte al Santiago Bernabeu, i la d’ahir a Vaduz, a Espanya només li queden dos compromiso­s per certificar el seu bitllet a Rússia, davant Albània a Alacant i davant Israel a Jerusalem, tots dos el proper mes d’octubre.

El partit d’ahir no va tenir cap altre guió que el de comprovar quants gols era capaç de marcar Espanya contra un equip que es va limitar a tancar-se al voltant del seu porter i a despenjar Hasler a dalt per si caçava alguna pilotada defensiva dels seus companys. Dels 25 convocats per Liechtenst­ein només deu eren futboliste­s profession­als. La resta, una mica de tot, des de cap de vendes i comercials fins a algun mecànic.

Per no haver-hi no hi va haver ni emoció. En el partit jugat a Espanya davant aquest mateix rival la

roja va arribar al descans amb un curt 1-0. A Vaduz, al quart d’hora, ja guanyava 0-3 i tot presagiava una pallissa d’escàndol.

Lopetegui no va voler especular. Va treure una defensa de tres amb Piqué, Ramos i Monreal, va poblar el mig del camp, en el qual va donar els galons a Thiago, i va buscar obrir el joc per les bandes, amb Silva de centrador oficial i Morata d’estilet. Al minut dos ja havia obert el marcador en una centrada de Silva i un cop de cap poderós de Sergio Ramos davant una defensa a qui només li va faltar demanar un autògraf al sevillà. El segon gol va venir en una altra centrada de Silva i un altre cop de cap, aquesta vegada de Morata, lleugerame­nt en fora de joc. Després l’àrbitre búlgar li va negar un gol que sí que era legal al davanter del Chelsea. El tercer va arribar gràcies a un error impropi d’un porter profession­al, una puntada de peu a l’aire de Jehle refusant una pilota que va deixar als peus d’Isco, que només va haver de regatejar-lo i marcar a porteria buida. Encara arribaria el quart abans del descans en un llançament de falta de Silva, el pichichi amb Lopetegui.

La segona part va anar ben bé igual. Liechtenst­ein no va variar gens el seu sistema de tancar-se per evitar tant com pogués que la pallissa s’ampliés. Lopetegui va moure la banqueta. Va deixar Ramos i Silva fora i van entrar Nacho i Aspas. Més tard, va arribar el torn de Deulofeu, que va entrar una vegada i una altra per la seva banda com un ganivet tallant formatge tou. Espanya va marcar quatre gols més, dos obra d’Aspas, un altre de Morata i l’últim, a un minut del final, en pròpia porta d’un defensor que va desviar a la seva xarxa una centrada del nou extrem del Barça.

La golejada confirma el bon moment d’equip de Lopetegui, al qual li sobra una mica de tot a la banqueta per tornar a tenir un equip molt poderós que vagi al Mundial una altra vegada com un dels possibles aspirants. Després d’uns anys de decadència, la selecció que amb Lopetegui es va coronar a Europa com la millor sub-21 s’obre pas a un any del Mundial.

DOBLE GOLEJADA

La selecció, que ja va guanyar Liechtenst­ein (8-0) a Lleó, va repetir el mateix càstig a Vaduz

ELS DOBLETS

Dos gols de Morata i dos més de Iago Aspas van confirmar el bon moment de ‘la roja’

?? GIAN EHRENZELLE­R / EFE ?? Andrés Iniesta va jugar ahir a la nit els 90 minuts contra Liechtenst­ein
GIAN EHRENZELLE­R / EFE Andrés Iniesta va jugar ahir a la nit els 90 minuts contra Liechtenst­ein