La Vanguardia (Català)

El gran salt de Carreño

L’asturià jugarà la primera semifinal en un torneig gran després d’un triomf clar

- CANDY RODÓ Nova York. Servei especial

Era el primer punt de partit i el revés de Diego Schwartzma­n se’n va anar més enllà de la línia de fons. Pablo Carreño va deixar anar la raqueta i va aixecar els braços, mirant a la seva llotja, on el seu equip i la seva família feien salts d’emoció. Aquesta victòria li obria pas a les semifinals de l’Open, les primeres d’un gran de la seva carrera.

L’asturià es va dirigir a la xarxa, on el seu derrotat contrincan­t i gran amic li va fer una afectuosa abraçada. “Encara estic tremolant”, diria posteriorm­ent. “Estic molt emocionat i amb molta il·lusió de jugar unes semifinals. Venia de fer quarts de final a Roland Garros i ja pensava que això era molt bon resultat. I en el meu següent Slam em fico en semis. És increïble”.

El triomf el posa també a un pas de ficar-se entre els deu millors de la classifica­ció, depenent del que faci el nord-americà Sam Querrey. “El top 10 no el tenia al cap. Però l’important per a mi ara no és el rànquing, sinó aquestes semifinals –puntualitz­ava l’asturià–. Em fa moltíssima il·lusió ser aquí i em sembla una oportunita­t única de poder continuar avançant. Una vegada arribes aquí, pot guanyar qualsevol. Tots els partits seran complicats, però tots són guanyables i tant de bo que pugui gaudir a la pista com ho estic fent i que els nervis i la tensió els sàpiga portar tan bé com fins ara”.

El punt d’inflexió del partit va estar en un 3-4 i 0-40 en contra que va afrontar en el tercer set i que va superar, cosa que demostra la fortalesa mental que exhibeix des de fa dies. “Aquell moment no només ha estat la clau de ser en les semifinals, sinó també la clau de com va evoluciona­nt el meu joc. En els moments difícils estic jugant amb molta calma, amb un saber estar que fa uns anys, o fins i tot uns mesos, no tenia. Anar veient-me en rondes finals em dona experiènci­a i confiança. I en els moments importants treus el millor de tu, que no és gens fàcil, però és el que fan els jugadors bons”.

Feliciano López i Marc López, que també s’han classifica­t per a semifinals de dobles, tenien paraules d’elogi per al seu company. “El remarcable d’aquest Open és que en Pablo s’hagi plantat en semifinals –deia el toledà–.Nosaltres ja l’any passat vam fer semifinals i hem guanyat un Grand Slam. En Rafa n’ha guanyat 15. El mèrit el té en Pablo. Està fent un any boníssim, malgrat que la lesió a Roland Garros el va frenar una mica a l’estiu. Tal com estava jugant era previsible. Malgrat el seu quadre, no era fàcil i ha guanyat un jugador que ha derrotat Cilic i Pouille. No ha perdut cap set per arribar a semifinals, i això és una barbaritat en un gran”.

Federer i Del Potro, retrobamen­t

Roger Federer i Juan Martín del Potro lluiten avui per un bitllet per a les semifinals de divendres, en un matx que reviu la final de l’Open del 2009. “Crec que tots dos som avui jugadors diferents –deia el suís–. A causa de la seva cirurgia [de canell], crec que el seu revés ha canviat. L’utilitza tallat molt més. Simplement per això, el joc ja és diferent. Jo estic jugant més agressiu, també en les restades. Jugo punts més curts”.

La manera com els dos tennistes accedeixen a aquests quarts de final va ser totalment oposada. Un Del Potro amb grip era el protagonis­ta d’una remuntada èpica davant Dominic Thiem, mentre que l’ex-número 1 mundial va tenir un camí molt més senzill, superant Kohlschrei­ber en tres mànegues.

Del Potro busca un altre gran triomf i el seu passi a semifinals. “És un honor poder enfrontarm­e a Federer. Des de les tribunes l’ambient que hi pot haver pot ser divertit”, augurava.

REMUNTADA Del Potro, afectat per una grip, va superar dos sets en contra i dos punts de partit contra Thiem

 ?? JUSTIN LANE / EFE ?? Pablo Carreño
JUSTIN LANE / EFE Pablo Carreño

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain