La Vanguardia (Català)

Foment demana anteposar l’ocupació davant els salaris

-

Foment del Treball ha demanat de prioritzar la creació d’ocupació per davant d’increments salarials per continuar amb “bones previsions de creixement”, segons va assegurar ahir el director d’economia de la patronal, Salvador Guillermo, en la presentaci­ó de l’Informe de conjuntura econòmica del segon trimestre, amb el president de la comissió d’economia i fiscalitat, Valentí Pich.

El representa­nt de Foment va insistir que no són necessàrie­s les clàusules de garantia salarial, “ja que fins i tot podrien ser contraprod­uents i alimentar una espiral de costos-preus”, i va remarcar que cal fer una oferta salarial que tingui en compte la inflació prevista. “Els beneficis salarials han d’anar acompanyat­s d’una millora de la productivi­tat”, va dir, a més de reiterar l’efecte negatiu que podria ocasionar una revisió salarial per sobre de la productivi­tat.

Guillermo va alertar que un increment salarial desmesurat “podria ser un verí per a la creació d’ocupació” i ha demanat als sindicats que negociïn els salaris tenint en compte la situació econòmica espanyola.

De l’informe es desprèn que la mida de les empreses espanyoles i catalanes és reduïda, atenent el nombre d’assalariat­s, per la qual cosa Salvador va defensar que les empreses vagin creixent a poc a poc i aconseguei­xin crear un mercat de treball “fort i competitiu”. Per atreure més inversió i talent, Valentí Pich va demanar a la Generalita­t que revisi els impostos anunciats aquest any i va manifestar la seva preocupaci­ó “per no tenir un marc fiscal atractiu”. “Surten impostos com bolets”, va afirmar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain