La Vanguardia (Català)

Amazon impulsa un centre d’IA a Barcelona

La plataforma contractar­à 100 científics i enginyers

- AINTZANE GASTESI Barcelona

Amazon obrirà un nou centre d’investigac­ió a Barcelona el primer semestre del 2018 que preveu la contractac­ió de més de 100 científics i enginyers de software en els propers anys. El nou centre d’Amazon, ubicat al 22@ de la capital catalana, estarà dedicat a la investigac­ió en aprenentat­ge automàtic (machine learning, en anglès), una branca científica de la intel·ligència artificial, en la qual es necessiten perfils científics com matemàtics o físics, segons informa la companyia dels Estats Units. La nova instal·lació s’ubicarà al districte tecnològic barceloní, al mateix edifici del carrer Tánger que ocupa el Seller Support Hub (centre de suport de vendes) d’Amazon, que començarà a operar a començamen­ts de l’any que ve.

D’aquesta manera, el gegant del comerç electrònic suma una nova instal·lació a Barcelona, on ja va anunciar el mes de març passat el projecte de crear 500 nous llocs de treball d’aquí al 2019 amb l’obertura del Seller Support Hub, un equip multilingü­e que donarà suport a petits negocis que venen els seus productes a Amazon Marketplac­e des de França, Itàlia i Espanya. La companyia està construint, a més, un nou centre logístic al Prat de Llobregat (Barcelona), amb una superfície de 60.000 metres quadrats, que preveu que entri en funcioname­nt abans del final d’aquest any i en el qual es generaran 1.500 llocs de treball més d’aquí al 2019. A això se suma un altre centre logístic a Martorelle­s (Barcelona).

En els últims mesos, Amazon ha intensific­at l’aposta per la intel·ligència artificial i les seves possibles aplicacion­s al món del comerç electrònic. L’equip internacio­nal d’aprenentat­ge automàtic d’Amazon centra els seus esforços en extreure patrons a partir de les immenses bases de dades que obtenen de les seves transaccio­ns i que permeten fer prediccion­s de gran precisió. L’estratègia d’Amazon és utilitzar l’aprenentat­ge automàtic en àmbits com la previsió de la demanda dels seus clients, la traducció de la informació de productes i el reconeixem­ent automàtic de veu.

“Barcelona és la seu ideal per al nostre nou centre de recerca i desenvolup­ament. L’extensa xarxa d’universita­ts de què disposa i la qualitat de vida la converteix en una destinació molt interessan­t per al talent internacio­nal”, afirma François Nuyts, vicepresid­ent i director general d’Amazon a Espanya i Itàlia. El procés de selecció està en marxa a través de la pàgina web i pot arribar a prolongar-se els propers tres anys, ja que els perfils –científics i enginyers– són molt exigents.

La companyia acabarà el 2017 amb una plantilla a Espanya integrada per 1.600 empleats fixos, repartits entre les seves oficines corporativ­es, i la seva xarxa logística, amb els centres logístics de San Fernando de Henares (Madrid) i Castellbis­bal (Barcelona), així com uns altres dos centres urbans de distribuci­ó dedicats al servei d’entrega ràpid.

La firma suma una nova inversió el 2018 a Barcelona després d’un ‘hub’ d’atenció a detalliste­s

 ?? LV ?? Maqueta del nou edifici d’Amazon al 22@
LV Maqueta del nou edifici d’Amazon al 22@

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain