La Vanguardia (Català)

Alta Life s’estrena invertint amb una teràpia contra el càncer

El fons lidera la ronda de 4,2 milions de la ‘spin-off ’ de Vall d’Hebron Peptomycs

-

El fons català Alta Life Sciences acaba de tancar la primera inversió després de nou mesos del seu naixement. La companyia, fundada per Miguel Valls, Guy Nohra, Montse Vendrell i Scott Moonly, ha liderat la ronda de finançamen­t de 4,2 milions d’euros de Peptomyc, una spin-off de l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron que desenvolup­a una teràpia per combatre tot tipus de càncers.

Montse Vendrell, la sòcia fundadora d’Alta Life que ocuparà un càrrec al consell d’administra­ció de Peptomyc, no ha concretat la quantitat que ha aportat el fons en l’operació per bé que ha indicat que Alta Life controlarà el 20% de la spin-off, convertint-se així en la segona força de Peptomyc, només per darrere de les seves fundadores, la bioquímica Marie-Eve Beaulieu i la biòloga Laura Soucek que, en conjunt, tenen el 31% de la companyia. La resta pertany als antics socis inversors: el fons Healthequi­ty, 14 business angels i les institucio­ns ICREA i l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron. Tots ells van aportar 1 milió d’euros l’any passat encara que aquesta vegada només han repetit en la inversió Healthequi­ty i els business angels, dels quals es desconeix la identitat.

Soucek, que fa més de 20 anys que porta endavant el projecte, apunta que la nova inversió servirà per produir el fàrmac de forma industrial i superar les proves de toxicitat i seguretat. La fundadora explica que aquesta fase regulatòri­a (com així s’anomena en l’argot) hauria d’acabar a finals de l’any vinent, quan Peptomyc té previst tancar una tercera ronda per un valor de 22 milions i començar

El fons, nascut enguany, ha mostrat el compromís de continuar invertint en la companyia

els assajos clínics amb pacients reals. La intenció, explica, és que el fàrmac surti al mercat d’aquí a cinc anys, quan preveu que sigui adquirit per una gran companyia farmacèuti­ca.

Tant Vendrell com Soucek confien en la viabilitat de la teràpia perquè segons diuen, és aplicable a tot tipus de tumors. Soucek explica que és única al mercat perquè, a diferència de la resta, permet eliminar de forma localitzad­a les proteïnes cancerígen­es Myc, comunes en la majoria de càncers. Tot i així, la fundadora explica que de moment, Peptomyic se centrarà en els càncers més comuns, el de pulmó i de pit. Ara, la companyia ja ha protegit la fórmula amb una patent i n’està tramitant cinc més. Ho fa des de els laboratori­s de l’Institut Oncològic, on dona feina a tres investigad­ores i a set persones més de forma indirecta.

Per la seva banda, Alta Life ha mostrat el compromís de continuar invertint a Peptomyics i ha avançat que aquest mes tancarà dues inversions més en altres companyies del sector sanitari català. El fons té l’objectiu de tenir fins a 170 milions per invertir, encara de moment n’ha obtingut menys de la meitat.

 ?? JOSE ANTONIO ROJO / ALTA LIFE SCIENCES ?? Miguel Valls, Guy Nohra, Montse Vendrell i Scott Moonly són els fundadors d’Alta Life Sciences
JOSE ANTONIO ROJO / ALTA LIFE SCIENCES Miguel Valls, Guy Nohra, Montse Vendrell i Scott Moonly són els fundadors d’Alta Life Sciences

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain