La Vanguardia (Català)

Amics de la Rambla es desmarca de l’Ajuntament: “No vam tenir vot”

- D. MARCHENA Barcelona

La presentaci­ó de la candidatur­a guanyadora del procés de “transforma­ció integral, social i urbanístic­a de la Rambla” va recalcar el pes que han tingut i tindran en el futur les opinions dels veïns. L’Ajuntament també va destacar que “la valoració” de l’opció vencedora –la de l’equip Km-Zero, que té com a acara més visible l’arquitecta i exregidora Itziar González– la va dur a terme un jurat de “personal intern de l’Ajuntament” i representa­nts de diversos col·legis profession­als i d’Amics de la Rambla. Aquesta entitat, però, va desmentir ahir la versió municipal.

El gerent d’aquesta plataforma ciutadana, Xavi Masip, assegura que tenien un representa­nt en la mesa de contractac­ió, “però en cap cas no va tenir accés a les deliberaci­ons tècniques per poder decidir la idoneïtat dels projectes presentats i tampoc no va tenir cap mena de vot a l’hora de decidir quin era el projecte guanyador”. L’Ajuntament ha replicat que la mesa de contractac­ió va decidir crear un grup tècnic per avaluar les sis candidatur­es i va ser aquest grup –que sí que tenia el suport d’Amics de la Rambla– l’encarregat “de l’anàlisi i puntuació concreta de les propostes”. L’oposició ha criticat el concurs i la falta de dades específiqu­es sobre la reurbanitz­ació. Aquestes informacio­ns encara no es coneixen perquè l’avantproje­cte es redactarà “en els propers sis mesos” i les obres no començaran abans del 2019. L’Ajuntament va convocar un concurs internacio­nal sui generis perquè volia valorar només la metodologi­a de treball dels aspirants. “És el primer cop que no em demanen un projecte acabat”, va reconèixer la mateixa Itziar González, capdavante­ra d’un equip que va tenir cinc rivals. Aquesta arquitecta, afí a l’alcaldessa Ada Colau, va ser regidora independen­t de Ciutat Vella durant el mandat de Jordi Hereu i va dimitir perquè es va sentir sola en les denúncies contra un frau urbanístic. Va ser arran del cas Palau, en què el temps i la justícia li han acabat donant la raó.

Km-Zero va defensar com a eixos de la seva actuació les auditories ciutadanes i la vocació d’“escoltar tothom”, en sintonia amb el que sempre ha postulat l’alcaldia, que ha fet de la participac­ió ciutadana una de les seves banderes. Arran de la matisació d’Amics de la Rambla, aquest diari espera la resposta dels representa­nts de quatre col·legis profession­als de Catalunya. Són els altres “membres externs” que, segons l’Ajuntament, van participar en la valoració de les propostes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain