La Vanguardia (Català)

Detingut un conductor que portava un cadàver al maleter del cotxe

- T. MUÑOZ Barcelona

La policia local de Polinyà va detenir ahir un conductor que portava un cadàver al maleter del cotxe. Els agents no s’imaginaven que el cas seria tan greu, ja que al principi es van mobilitzar perseguint un home que s’havia saltat un alto i que minuts abans havia protagonit­zat un aldarull amb un ganivet en una nau industrial. Tot i això, després de practicar la detenció els agents van descobrir que portava un cadàver, que va resultar ser el del propietari del vehicle, amagat al maleter i embolicat amb un plàstic de bombolles.

La policia local de Polinyà seguia la pista de l’arrestat després que el vigilant de seguretat d’una empresa d’un polígon del municipi trobés aquesta persona, que està relacionad­a amb la companyia, rondant en una nau industrial. El vigilant va sentir una alarma per l’abocament de productes químics i es va dirigir fins a la zona d’on provenia. Hi va trobar l’individu. Empunyava un ganivet i deia que algú l’estava apuntant amb un làser. Immediatam­ent, el responsabl­e de la seguretat va trucar al 112. Va descriure que l’home anava suat i vestit amb una granota de la feina.

Tot seguit, quan la policia es va activar i va arribar a una zona propera va veure com un conductor emprenia una fugida amb cotxe. Li van cridar l’alto després d’adonar-se que d’una de les portes del vehicle gotejava sang, però el conductor va prosseguir la marxa saltant-se les indicacion­s i dirigintse cap al camí vell de Santa Perpètua de Mogoda. Tot i així, la fugida va durar poc.

Uns quants metres més endavant l’home va tenir un accident quan va caure per un terraplè, i va anar a desembocar a un dels camps. Allà la policia local el va poder detenir.

L’arrestat té 44 anys i és de nacionalit­at espanyola. Quan els agents el van emmanillar, l’home va assegurar: “He matat dues persones més”, un extrem que els investigad­ors han descartat. Un dels policies va comunicar per ràdio que l’arrestat estava sota els efectes de substàncie­s estupefaen­ts i que feia olor de dissolvent. Els investigad­ors amb aquests indicis es van dirigir fins a la nau industrial i van comprovar que també desprenia una forta olor de dissolvent. D’aquesta manera van poder relacionar els dos altercats, la fugida i l’abocament del producte químic.

Els Mossos es van fer càrrec de la investigac­ió i van començar a obtenir els primers testimonis, començant pel vigilant de seguretat. El cas està sota secret de sumari. L’arrestat està imputat per homicidi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain