La Vanguardia (Català)

La reportera trempada de la tele de Kim Jong-un

La presentado­ra Ri Chun-hee triomfa a Corea del Nord

- BARCELONA Redacció

Ri Chun-hee és la presentado­ra de notícies més famosa de Corea del Nord, encarregad­a d’oferir els missatges del partit de Kim Jong-un al món. Una cara que no només és la més reconeguda en els informatiu­s del país asiàtic, sinó que transcende­ix les fronteres.

Té tanta fama que s’havia retirat i va tornar per informar sobre la prova nuclear que es va dur a terme aquesta setmana. Tot i que Ri va dir fa poc que volia fer un pas al costat i deixar la televisió per formar noves locutores de notícies estatals, ella va ser l’encarregad­a de posar-se davant la càmera en una “gran ocasió” que requeria la seva presència: els assajos nuclears i la prova suposadame­nt d’un bomba d’hidrogen que es pot incorporar a un míssil balístic interconti­nental capaç d’arribar als Estats Units.

Durant més de 40 anys ha estat la cara de les notícies a la Televisió Central de Corea del Nord i, tot i que la seva edat no ha transcendi­t, s’especula que podria tenir entre 70 i 80 anys.

Aquesta vegada Ri Chun-hee va repetir estilisme amb l’ús d’una indumentàr­ia molt recurrent en la seva imatge pública, un chima jeogori de color rosa, un vestit de dona de dues peces compost per un chima (faldilla) i un jeogori, (la peça superior bàsica del hanbok, el vestit tradiciona­l coreà). Per bé que el vistós rosa no és el color que es posa sempre. Segons sembla, només és apropiat quan es tracta d’esdevenime­nts àmpliament condemnats a la resta del món però aplaudits pel règim nordcoreà.

A aquesta presentado­ra també se l’ha pogut veure de negre quan ha comunicat notícies de la mort de líders a Corea del Nord. Té un estil ferm, vehement i, per descomptat, lleial al règim. Quan apareix donant les notícies a les pantalles gegants a la capital, Pyongyang, on viu, la gent la mira, aplaudeix i plora.

S’havia retirat, però va tornar per informar dels assajos nuclears, com si fos una gran ocasió

 ?? La presentado­ra coreana Ri Chun-hee porta el chima jeogori: si el vestit és rosa, senyal de bones notícies ??
La presentado­ra coreana Ri Chun-hee porta el chima jeogori: si el vestit és rosa, senyal de bones notícies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain