La Vanguardia (Català)

TV3 remodela de dalt a baix la graella per remuntar audiència

La cadena presenta una desena de novetats en totes les franges

- FRANCESC PUIG Barcelona

De dalt a baix. Així canvia la graella de TV3 per a la nova temporada després de patir un descens d’audiència els darrers mesos i amb l’objectiu de mantenir el lideratge a Catalunya tot just recuperat a l’agost, per bé que compartit amb Telecinco. Amb el lema Somriu, és tardor, la cadena anirà incorporan­t tota una bateria de novetats, entre les quals destaquen Està passant, This is art, Quan arribin els marcians i Estàs igual!. Continuen amb noves temporades Merlí, Polònia, APM?, Zona zàping, Economia en colors i El foraster ,en què Quim Masferrer visitarà el convent de Sant Daniel a Girona o el barri de la Mina a Sant Adrià de Besós, entre altres llocs.

La renovació de la graella comença amb tres nous programes d’emissió diària de dilluns a divendres: els magazines d’entretenim­ent Tarda oberta, amb Ruth Jiménez i Vador Lladó, en antena des de dilluns passat, i A tota pantalla, presentat per Núria Roca, que arrencarà dimarts 12 després d’Els matins, així com l’informatiu satíric Està passant, presentat per Toni Soler, que s’emetrà abans del TN vespre des de dimecres 13.

A la sobretaula arribarà la nova telenovel·la Com si fos ahir , que agafa el relleu a La Riera. Els actors Marc Cartes, Àurea Márquez, Montse Germán, Eduard Farelo, Alícia González Laá, Andrés Herrera, Sílvia Bel i Jordi Rico interprete­n els vuit companys d’institut dels vuitanta que es retroben 25 anys després al funeral d’un amic de la colla. Com si fos ahir s’estrena dilluns 11 en horari de nit amb un capítol especial per continuar a partir de dimarts 12 en emissió diària de dilluns a divendres a les 15.40 h.

A la franja de nit, les primeres novetats que s’estrenaran són Preguntes freqüents (dissabte 9, 21.55 h), un debat polític conduït per Ricard Ustrell, i Estàs igual! (dijous 14, 22.35 h), presentat per l’actriu Cristina Brondo, una adaptació d’un format original danès en què es reuneix els protagonis­tes d’una foto de grup feta anys enrere.

Més endavant arribaran Al cotxe, un programa d’entreviste­s a les tardes del cap de setmana en què Eloi Vila traslladar­à en cotxe els convidats, col·laboradors o presentado­rs des de la tele fins a casa seva (o a l’inversa) per conversar-hi de manera distesa; This is art, el retorn de Ramon Gener a la cadena després d’Òpera en texans, ara per divulgar l’art a través de les emocions; De llit en llit, en què el doctor Estivill, especialis­ta en medicina del son, explorarà en tres capítols les dificultat­s de les persones per descansar correctame­nt; i Quan arribin els marcians , un espai cultural a càrrec de Júlia Bertran i Jofre Font. També s’estrenaran les versions televisive­s de dos programes de Catalunya Ràdio: l’espai d’entreviste­s El divan, amb Sílvia Cóppulo, i L’ofici de viure, el programa de psicologia i espiritual­itat, amb Gaspar Hernàndez.

En ficció, tercera i última temporada de Merlí, la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV. La ficció protagonit­zada per Francesc Orella continuarà ocupant la nit dels dilluns (a partir del 18 de setembre) però avança l’emissió a les 21.55 h per afavorir que els espectador­s més joves la puguin veure. A continuaci­ó s’emetrà Merlinari, amb la participac­ió dels protagonis­tes de la ficció i d’estudiants d’una dotzena d’instituts catalans, en què es debatrà sobre els temes tractats a cada episodi.

Durant aquesta temporada també s’estrenaran tres telefilms: Casals, la força del silenci, en què l’actor Joan Pera encarna el músic Pau Casals; Els fills del sol, inspirada en la vida de Ferran Calvet, un jove científic català que va tenir problemes durant el regim franquista, i El nom, adaptació televisiva dirigida i interpreta­da per Joel Joan de l’obra teatral francesa Le prénom.

El magazine ‘A tota pantalla’ amb Núria Roca i l’informatiu satíric ‘Està passant’ amb Toni Soler arriben la setmana vinent

 ?? TVC ?? Alguns dels protagonis­tes de la graella de TV3 de la nova temporada
TVC Alguns dels protagonis­tes de la graella de TV3 de la nova temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain