La Vanguardia (Català)

L’Icub destina 260.000 euros a grups emergents de teatre i dansa

- BARCELONA Redacció

L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha creat una nova línia d’ajuts per a companyies emergents de teatre i dansa que habitualme­nt treballen en sales alternativ­es o de petit format. L’objectiu és que aquest grups es puguin profession­alitzar i accedir a altres teatres de la ciutat. Segons ahir va anunciar el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, l’aportació municipal serà de 260.000 euros.

Les companyies a les quals s’adreça l’ajut han d’haver fet com a mínim un espectacle profession­al però no han d’haver exhibit més de dues produccion­s a la ciutat de Barcelona. A més a més, hauran de disposar d’un contracte amb una sala amb un mínim de quatre funcions i un màxim de 28. Les que compleixin aquests requisits tindran garantit l’import equivalent al 75% d’ocupació de taquilla, sempre que l’assistènci­a superi un quart de l’aforament de la sala, que com a màxim serà de 300 persones. L’ajuda màxima que podrà rebre cada companyia serà de 12.000 euros.

Per Collboni, aquesta mesura s’ha d’entendre com “un pont de suport econòmic que faltava per fer viables projectes interessan­ts que enriquiran l’oferta cultural de la ciutat”. La subvenció, que s’emmarca en les polítiques d’ajuda a la creació que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, ha estat pactada amb l’associació d’empreses teatrals de Catalunya, Adetca, així com amb associacio­ns d’actors i directors actors i directors i profession­als del circ i de la dansa, perquè sigui “tan cuidada i rigorosa com sigui possible”.

Jaume Collboni també va confirmar que aquest any es tornarà a obrir la convocatòr­ia per accedir a ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’IBI, dotada amb 500.000 euros, així com les diferents línies d’inversió per a la rehabilita­ció, millora i adequació d’equipament­s culturals (ateneus, espais culturals, llibreries i locals de música en viu), als quals es destinarà un total d’1.500.000 euros.

La novetat és que, per primera vegada, els cinemes també podran accedir tant a les subvencion­s referents a l’IBI com a la millora dels equipament­s. La condició és que tinguin un màxim de cinc sales d’exhibició. Respecte a la convocatòr­ia de l’any passat, Collboni va admetre que “no es van arribar a esgotar tots els ajuts”, de manera que va garantir que aquesta vegada faran “un sobreesfor­ç en comunicaci­ó”. “Estem convençuts que en la mesura que els ajuts es vagin coneixent tindran molt bona acollida”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain