La Vanguardia (Català)

Cançons sense edat

Vega dona vida a petites joies del cançoner italià al seu àlbum ‘Non ho l’età’

- BARCELONA Redacció

L’artista cordovesa Vega va confirmar la seva condició d’atipicitat quan a començamen­ts del mes de març passat va publicar el seu àlbum Non ho l’età (Subterfuge - La Madriguera), una obra en la qual plasma un recorregut per les seves cançons favorites de la música italiana. En aquest àlbum la polifacèti­ca intèrpret se centra en alguns temes memorables de les dècades dels cinquanta i els seixanta. Aquesta focalitzac­ió en aquell fecund període musical suposava recuperar referents com Domenico Modugno, Adriano Celentano, Mina, Gigliola Cinquetti o Paolo Conte. A més de la selecció d’un repertori atractiu però també arriscat, atesa l’entitat de les peces, es tracta d’un disc cantat íntegramen­t en italià i el primer de l’artista exclusivam­ent com a intèrpret.

En aquest sentit Vega desgrana el repertori des d’un punt de vista molt personal però respectant l’essència dels originals que escoltava de petita a casa perquè, segons va explicar quan el volum va sortir a la llum, “són cançons que han marcat la meva manera d’entendre la música i d’escriure les meves pròpies composicio­ns. Versionar-les i fer-les meves respon a un exercici guaridor de fer música únicament per divertir”.

Non ho l’età vol dir “no tinc l’edat” i és el títol d’aquella gloriosa composició de Mario Panzieri que va permetre a Gigliola Cinquetti guanyar el premi d’Eurovisió el 1964. Aquí serveix per reunir una sèrie de cançons que han forjat molts records inesborrab­les en la memòria de diverses generacion­s.

 ??  ?? VEGA
APOLO. 20.30 HORES
VEGA APOLO. 20.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain