La Vanguardia (Català)

Primers passos per oferir un servei integral d'oncologia de qualitat

-

L'objectiu és clar: crear un servei integral d’oncologia de prestigi a Andorra que permeti que els ciutadans del país puguin millorar l’accessibil­itat als tractament­s i la qualitat assistenci­al. D'aquesta manera, es donarà als andorrans la possibilit­at que els malalts es puguin tractar de radioteràp­ia sense haver-se de desplaçar. Partint d'aquesta premissa, ja s'ha posat fil a l'agulla per fer els primers passos en aquest sentit, i la setmana passada es va celebrar la primera reunió de la taula de treball per al projecte, que buscava l’establimen­t dels criteris bàsics.

A proposta del ministre de Salut, Carles Álvarez, el Govern va aprovar la constituci­ó d’aquest equip de treball, que començarà analitzant l’elaboració d’un plec de bases per al concurs públic d'un servei que es vol garantir que sigui de prestigi. El grup de treball està representa­t per membres del Ministeri de Salut; el Ministeri d’Economia, Competitiv­itat i Innovació; el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària; ACTUA, i la Caixa Andorrana de Seguretat Social. L'equip es reunirà periòdicam­ent, els pròxims mesos, per tal de concloure el redactat del plec de bases. En la primera reunió es van establir els criteris de treball per determinar, primer de tot, la situació actual i les necessitat­s globals en matèria d’oncologia al país.

El concurs per a aquest nou servei estarà obert a entitats foranes, de manera que una empresa privada podrà establir-se a Andorra amb la seva maquinària i gestionar l’estructura oncològica. L'Institut Baselga ha mostrat interès en el projecte, que suposaria instal·lar-se i desenvolup­ar aquest servei al Principat, i amb aquesta finalitat ja ha mantingut reunions amb el Govern andorrà.

El servei d’oncologia podria situar-se al nou edifici que es vol construir al costat de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

 ??  ?? Taula de treball per al projecte de servei integral d'oncologia d'Andorra.
Taula de treball per al projecte de servei integral d'oncologia d'Andorra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain