La Vanguardia (Català)

Caldea tanca el període estival amb un creixement del 10% i amb un rècord d'ingressos de dos milions d'euros a l'agost

-

Òptim final d'estiu per a Caldea. El termolúdic ha tancat el període estival amb un creixement del 10% respecte a l’any passat i amb un rècord de facturació en un mes, tal com va informar aquesta setmana la companyia. El mes passat, el centre termal situat a Escaldes-Engordany va rebre fins a 50.600 clients, un 7% més que el mateix període de l’any passat. Però, sens dubte, la dada que desperta més optimisme entre els responsabl­es de Caldea és que va tancar el mes d’agost generant més de dos milions d’euros, xifra que no s’havia assolit mai.

El juliol ja va ser un mes òptim per al centre termal d'Escaldes-Engordany, que va experiment­ar un creixement del 13% respecte al del 2016, registrant 34.000 clients, 4.400 més que en el mateix període del 2016. Cal tenir en compte, a més, que es venia de xifres molt positives, perquè els 30.000 del juliol passat ja suposaven un increment d'un 13% respecte a les xifres del 2015. Una tendència a l’alça, per tant, que es consolida.

En total, el termolúdic va registrar 84.584 visitants, al llarg de la temporada d’estiu, és a dir, juliol i agost, xifra que suposa un augment de visites del 10%.

Si ens fixem en l’acumulat de l’any, de gener a agost, el termolúdic ha obtingut uns 14.000 clients més respecte del mateix període del 2016. Al final de l'any, es podria arribar a 400.000 visitants. Els càlculs, ara com ara, són que es podrà acabar l’any amb xifres positives.

A què s'atribueix l’increment de visitants? Doncs, segons l'empresa, un dels factors que hi ha incidit clarament és el paquet combinat d’entrada a Caldea i tiquet per a l’espectacle del Cirque du Soleil, una proposta que ha funcionat molt bé i que ha permès atreure molts clients.

Caldea va aconseguir l'equilibri en els resultats del 2016, segons la memòria de l'Assemblea d'Accioniste­s de la Semtee (societat explotador­a del termolúdic d'Escaldes-Engordany) que es va presentar el 27 de juny passat.

Les dades de resultat net mostren un lleu dèficit, concretame­nt, de 63.800 euros, una xifra que millora substancia­lment la situació financera de l'empresa. S'ha de tenir en compte que l'any 2015 el dèficit era de 969.333 euros i el 2014 d'1.911.189 euros. Segons la memòria presentada, el termolúdic va veure incrementa­ts els ingressos fins als 14,8 milions d'euros, amb prop d'1,6 milions més que el 2015, quan van ser de 13,2 milions.

 ??  ?? Caldea ha tancat l'estiu amb resultats òptims.
Caldea ha tancat l'estiu amb resultats òptims.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain