La Vanguardia (Català)

Tots contra Villar

La junta de la Federació exigeix a l’expresiden­t que dimiteixi del càrrec

- CARLOS NOVO Madrid

La junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol es va reunir ahir a la seva seu de Las Rozas i, tal com es preveia, va acordar demanar públicamen­t la dimissió d’Ángel María Villar, imputat per prevaricac­ió, apropiació indeguda i malversaci­ó d’1,2 milions d’euros de fons, entre altres delictes, i cessat durant un any pel Consell Superior d’Esports (CSD). Ara la pilota queda en mans de l’expresiden­t, que sembla enrocat en la seva decisió de no dimitir del càrrec, com sí que va fer en el seu moment dels seus càrrecs de vicepresid­ent de la FIFA i la UEFA.

La reunió de la junta directiva va durar una mica més de tres hores. Després la Federació va penjar un comunicat al web en què assegura que l’organisme funciona “amb absoluta normalitat”. L’escrit informa del “suport a Larrea com a president” i assegura que s’ha traslladat a Villar “la necessitat que presenti la seva dimissió com a president, i que s’espera la seva resposta com més aviat millor. Això donaria lloc a la celebració d’eleccions a la presidènci­a de l’RFEF”.

La Federació també demana a LaLiga “que sigui present a la junta directiva per garantir la unitat de tot el futbol”, i finalment “reitera la presumpció d’innocència de totes les persones investigad­es”, mentre que manifesta “la seva absoluta disposició a col·laborar amb la justícia en l’esclarimen­t dels fets”.

Ara mateix la situació és d’una gran incertesa en un escenari que s’assembla a un atzucac per l’obstinació de Villar, que encara confia en la seva rehabilita­ció pels tribunals. Si l’expresiden­t es manté obstinat a aferrar-se al càrrec per al qual està suspès des del 25 de juliol, tot indica que la mateixa junta podria convocar una moció de censura contra Ángel Villar, per a la qual caldria esperar fins

LES PRESSES DE LARREA La Federació recorda la presumpció d’innocència, però demana a Villar una resposta ràpida

a com a mínim el 22 de novembre, ja que Villar va ser reelegit per última vegada aquell dia del mes de maig i cal que es compleixin sis mesos de mandat abans de poder presentar una moció de censura.

Mentrestan­t, el CSD vol que s’obri immediatam­ent un nou període electoral, i ho va fer saber el seu president, José Ramón Lete, a la Federació en una reunió mantinguda la setmana passada.

La Federació està dividida en aquest sentit. Una part dels directius, amb Larrea al capdavant, prefereix esgotar la legislatur­a que acaba de començar. El mateix Larrea, en entreviste­s concedides aquesta mateixa setmana en diferents mitjans, s’ha ofert com a candidat de consens. Tot i això, un altre grup de directius, els menys afins a Larrea, prefereixe­n que el candidat de consens sigui Luis Rubiales, el president de l’AFE, el sindicat de futboliste­s, que durant els últims anys Villar preparava com el seu delfí. No és el cas ara mateix, ja que estan enemistats des que Rubiales va donar suport al CSD en la seva petició de dimissió a Ángel Villar.

 ?? ISABEL MUÑOZ TORRES / EFE ?? El president de la Federació Espanyola de Futbol, Juan Luis Larrea, a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas
ISABEL MUÑOZ TORRES / EFE El president de la Federació Espanyola de Futbol, Juan Luis Larrea, a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain