La Vanguardia (Català)

Messi patirà per anar a Rússia, mentre que Suárez ho té fàcil

- ROBERT MUR Buenos Aires. Correspons­al

Messi no va marcar, però va tornar a ser el millor de l’Argentina contra Veneçuela. Ell tot sol no va poder evitar que l’albicelest­e empatés (1-1) a Buenos Aires contra el fanalet vermell del grup sud-americà per a la classifica­ció del Mundial de Rússia, en una jornada que es va disputar dimecres a la matinada (hora espanyola). És una classifica­ció que perilla, ja que l’albicelest­e ocupa la cinquena plaça de la taula, que únicament dona dret a la repesca, a falta de dos partits. Mascherano va tornar a la titularita­t després de ser suplent contra l’Uruguai, però tampoc no va evitar que l’Argentina patís, ja que els veneçolans es van avançar, en una de les escasses ocasions que van tenir. Al final, el públic va xiular la seva selecció i només es va salvar el crac: “Messi, Messi!”. “Totes les alarmes enceses”, titulava ahir La Nación, que, com Clarín, posava a la portada la imatge d’un Leo impotent amb els braços en gerra.

Ja completame­nt recuperat de la lesió, Luis Suárez va ser el més desequilib­rant de l’Uruguai en la victòria a domicili contra el Paraguai (1-2), que va permetre als charrúas situar-se segons i posar un peu a Rússia 2018. Oficialmen­t, el blaugrana no va marcar, però tècnicamen­t el segon gol va ser seu, després d’una gran jugada individual i un xut que va picar al travesser i va rebotar en el paraguaià Gómez abans que la pilota entrés com a gol en pròpia porta.

Per la seva part, el Brasil, l’únic equip ja classifica­t matemàtica­ment, va empatar a Colòmbia (1-1), que és tercera, i va fer que Tite trenqués la seva excel·lent ratxa. El selecciona­dor brasiler només comptava victòries en les eliminatòr­ies, des que es va fer càrrec del conjunt fa un any.

Mentrestan­t, Xile es va emportar un cop dur en la sempre complicada altura de La Paz quan va perdre contra Bolívia (1-0). La campiona d’Amèrica va caure al sisè lloc de la taula, darrere de l’Argentina, i es complica la classifica­ció.

En canvi, el Perú, quart, es va colar a l’última plaça que atorga accés directe al Mundial guanyant l’Equador a Quito (1-2). El Perú supera l’Argentina i tots dos s’enfrontara­n a Buenos Aires en la penúltima jornada, en un partit dramàtic per als argentins.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain