La Vanguardia (Català)

Nadal arriba a la semifinal somiada

- CANDY RODÓ Nova York

Des que van sortir els quadres de l’últim Grand Slam de l’any, tothom esperava veure la semifinal Rafael Nadal-Roger Federer. Els dos històrics no s’han enfrontat mai a Nova York i el públic estava ansiós de poder gaudir d’un d’aquests clàssics. De moment, gràcies al seu triomf contra Andrei Rublev, Rafa Nadal ja està classifica­t per a les semifinals del gran nord-americà. Ara haurà d’esperar que el seu llegendari rival pugui fer el mateix, tot i que l’escull que el suís ha de superar és, sobre el paper, bastant més complicat: Juan Martín del Potro.

“Segurament, a l’hora d’aquell partit, estaré sopant –deia en broma el mallorquí al final del partit– . Ja sabeu que a Espanya sopem tard, i el partit és el segon de la sessió nocturna. Però, naturalmen­t, és un partit que vull veure”.

Nadal comentava l’excepciona­litat que representa que el US Open no hagi estat testimoni d’un dels seus duels. “És una mica estrany que no hàgim jugat aquí, perquè hem jugat a tot arreu –comentava–. Seria bonic, tot i que no seria tan especial com jugar en una final, i aquest any no ha pogut ser. Però no us amoïneu, que en Roger i jo tornarem l’any que ve perquè això passi”, deia somrient.

Nadal, que va liquidar el seu rival en una hora i 37 minuts, es mostrava molt satisfet amb la seva forma i amb el seu joc. “Ha estat un bon partit. Per a l’Andrei aquests eren els seus primers quarts de final d’un Grand Slam i ha comès més errors del normal. Però per a mi és un partit important, perquè significa que torno a estar en semifinals aquí a Nova York”.

Com que la pluja va tornar a fer aparició a les pistes de Flushing Meadows, el partit es va jugar indoor. “Amb el sostre tancat, la pista és més ràpida –havia dit Rafa–. Però ja no m’agafarà per sorpresa, perquè he jugat així dos partits”.

El jove rus va reconèixer la superiorit­at del número u, amb qui no havia jugat mai. “M’ha donat una lliçó –va dir Rublev–. Això em demostra el molt que em queda per aprendre. Estic molt lluny d’ells. Només he començat a servir bé al tercer set. M’he sentit molt pressionat”.

Entre el mallorquí i el seu contrincan­t hi havia 12 anys de diferència. Rublev, que s’entrena a Gavà sota la direcció de Fernando Vicente, esmentava Nadal com el seu ídol de petit. “Em passava a mi quan jugava contra jugadors que veia i admirava per la tele. És la pega de fer-se gran –admetia amb humor el favorit del torneig–. Però és bo que hi hagi jugadors joves pujant, com l’Andrei, i li desitjo el millor per a la seva carrera”.

PARTIT INÈDIT AL US OPEN

Federer ha de superar Del Potro perquè hi hagi el desitjat encreuamen­t amb el mallorquí

 ?? ADAM HUNGER / AP ?? Nadal acaba de fer un punt
ADAM HUNGER / AP Nadal acaba de fer un punt

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain