La Vanguardia (Català)

Amb la mirada a Istanbul

Espanya espera rival i el més probable és que surti del perdedor del Turquia-Letònia

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Espanya s’acomiadarà avui de la seu de Cluj (Romania) amb la disputa del seu últim partit de la primera fase contra d’Hongria (16.15 h). Tot i això, la seva mirada ja és a Istanbul, al grup D, que ha de decidir avui la seva quarta plaça. Qui quedi en aquest lloc serà el rival dels espanyols diumenge als vuitens de final i també a la ciutat d’Istanbul. Si es donen els resultats lògics i Rússia bat la Gran Bretanya i Sèrbia a Bèlgica, el perdedor del TurquiaLet­ònia es convertirà en l’adversari del conjunt de Scariolo a l’encreuamen­t.

Els letons, amb l’imponent Porzingis com a líder (21 punts de mitjana), estan jugant millor i amb més talent. A Porzingis hi afegeixen la traça de Timma, els germans Bertans, el veterà Blums o Strelnieks. Però els otomans, si acaben quarts, multiplica­ran la seva perillosit­at a l’empara del seu apassionat públic, que omplirà un pavelló amb capacitat per a 14.000 persones. No tenen per diferents motius Ilyasova, Asik i Kanter, però tenen Cedi Osman, el millor de l’equip en punts, rebots, assistènci­es i valoració. El que sí que sap des d’ahir Espanya és que si es fica a quarts el seu contrincan­t sortirà del partit entre França i Alemanya.

La derrota francesa contra Eslovènia l’ha posat per la part del quadre dels espanyols, amb la qual cosa es podria reproduir un dels duels més electritza­nts de les últimes edicions del torneig, amb la semifinal del 2015 encara a la retina, però per a això encara resta un bon tros.

Mentre no es dirimeix quin serà el seu oponent a vuitens, Espanya no pot fer res més que cuidar els seus homes i provar de tancar aquesta primera part de la competició comptant els seus matxs per victòries. El més normal és que sumi el seu cinquè triomf contra Hongria, que ja ha obtingut també el bit- llet per als vuitens liderada pel nou jugador barcelonis­ta Ádám Hanga, que està brillant en totes les facetes del joc i està mostrant la seva polivalènc­ia en la competició.

Igual com va passar contra Romania, el selecciona­dor espanyol podria aprofitar per dosificar els seus jugadors. Si opta per tornar a donar descans a Pau Gasol, el pivot de Sant Boi no podrà superar encara el rècord d’anotació de la història de l’Eurobàsque­t. En canvi, si hi participa tindrà una bona oportunita­t de superar la marca de Tony Parker. A Gasol li falten només 14 punts per situar-se com el màxim canoner de tots els temps en la competició. Una altra de les incògnites és saber si hi participar­à Àlex Abrines, absent per un cop al genoll des del debut contra Montenegro. El més important comença diumenge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain