La Vanguardia (Català)

Huawei desbanca Apple com a segona marca de ‘smartphone­s’

- Redacció

Huawei va superar Apple en vendes mundials d’smartphone­s durant els mesos de juny i el juliol, i les dades provisiona­ls correspone­nts a l’agost reflecteix­en que aquesta tendència s’hauria mantingut el vuitè mes de l’any, segons l’últim estudi Market Pulse de Counterpoi­nt. D’aquesta manera, el fabricant xinès escala una posició al podi de més venedors mundials de telèfons intel·ligents, només darrere de Samsung.

Encara que Huawei ha aconseguit ascendir al segon lloc del món a escala general, cap dels seus models no apareix entre els deu més venuts, rànquing que lidera Apple amb els models iPhone 7 i 7 Plus, que continuen sent els més venuts del món.

Segons l’analista Pavel Naiya, això es deu que si bé el fabricant xinès té una àmplia cartera, manca d’un dispositiu veritablem­ent destacat. “Una àmplia cartera permet a Huawei lluitar en múltiples fronts, però no és suficient per crear un reconeixem­ent de marca en general, una cosa que Huawei necessita en gran manera si continua incrementa­nt la seva quota de mercat”, assenyala.

Per això, indica que encara que Huawei ha reduït la seva cartera de dispositiu­s, és probable que també necessiti simplifica­r encara més la seva gamma de productes, tal com han fet Oppo i Xiaomi, posant més esforç en un nombre menor de productes.

Per la seva banda, Peter Richardson, director d’investigac­ió de Counterpoi­nt, considera que aquest avanç representa una fita molt significat­iva per a Huawei, la marca de smartphone­s més gran a la Xina i una companyia amb una presència mundial cada vegada més destacada.

“Huawei ha obtingut una gran projecció mundial gràcies a les seves inversions constants en innovació i desenvolup­ament i en fabricació, a més d’importants campanyes de màrqueting i la gran expansió del seu canal de vendes. Aquest fet posa de manifest la velocitat de creixement de Huawei. Tot i això, una menor presència al sud d’Àsia, a l’Índia i a Amèrica del Nord limita el potencial de creixement de Huawei a curt-mitjà termini. Huawei depèn en una part important del seu mercat local a la Xina, on té una posició de lideratge, així com de mercats centrats en les operadores, com els d’Europa, Llatinoamè­rica i l’Orient Mitjà”, va assenyalar Richardson.

El fabricant xinès ofereix molts models, però li manca un dispositiu que sigui de referència

 ?? DAVID PAUL MORRIS / BLOOMBERG ?? Tim Cook
DAVID PAUL MORRIS / BLOOMBERG Tim Cook

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain