La Vanguardia (Català)

Ryanair cobrarà un extra per portar la maleta a la cabina

L’objectiu és reduir al màxim el temps de càrrega d’un aparell

-

Els passatgers de Ryanair hauran de pagar un extra per poder portar a bord dos paquets d’equipatge de mà a partir del pròxim 1 de novembre, segons va anunciar ahir l’aerolínia. Només els viatgers que abonin la taxa d’“embarcamen­t prioritari” podran pujar a l’avió amb una bossa de mà i una maleta de mà, un servei que costa cinc euros addicional­s quan s’efectua la reserva del bitllet o sis euros si es formalitza més tard. La mesura serà efectiva l’1 de novembre.

“Tots els altres clients podran pujar un sol embalum petit a l’avió, mentre que l’embalum més voluminós s’haurà de baixar a bodega, lliure de càrrecs, a la porta d’embarcamen­t”, va explicar Ryanair en un comunicat. L’objectiu de la companyia és reduir el nombre de passatgers amb dues maletes o paquets a les portes d’embarcamen­t.

Segons Ryanair, l’alta ocupació dels avions, que a l’agost va arribar al 97%, implica que el nombre de clients que transporte­n els dos paquets permesos com a equipatge de mà lliure de càrrec és excessiu. En conseqüènc­ia, es redueix l’espai als compartime­nts de cabina, “la qual cosa està generant molts retards en embarcamen­ts i vols”.

Ryanair, que ha tancat un dels millors estius de la seva història, persegueix que el temps que triga entre que un mateix aparell aterra i s’enlaira novament es redueixi al mínim possible. Aquest termini de temps, que es coneix com a turnaround, requereix temps d’espera mínims i és consubstan­cial en la batalla pel low cost que lliura la companyia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain