La Vanguardia (Català)

Ametller Origen obre botigues insígnia per llançar la venda en línia

La firma de productes frescos factura 140 milions i ja té 90 centres

- Barcelona

La cadena de productes frescos Ametller Origen dona un altre pas de rosca al seu model i obre dues botigues insígnia, a Barcelona i Sant Cugat, que funcionara­n com a base de plataforma per a la venda en línia en les seves àrees d’influència. “En un mercat en ple procés de transforma­ció per la venda per internet, creiem que el futur de les botigues físiques és impulsar experiènci­es per atreure el consumidor”, explica Josep Ametller, propietari de la companyia juntament amb el seu germà Jordi.

El nou establimen­t de la marca inaugurat al Poblenou (Barcelona) té més de 1.000 metres quadrats i ofereix tota la gamma de productes frescos i alimentaci­ó preparada que elabora al seu obrador d’Olèrdola. La botiga, amb 30 treballado­rs, incorpora una fleca Turris, la cadena propietat de Xavier Barriga, així com una peixateria que gestiona l’empresa especialit­zada Barrufet, amb seu a Mercabarna. “Els nous espais de Turris i la peixateria comparteix­en la nostra filosofia i completen la gamma de productes frescos”, explica Ametller. La inversió de la botiga del Poblenou ascendeix a 800.000 euros i a Sant Cugat, on està prevista la pròxima obertura abans de final d’any, tindrà un pressupost similar. En els propers mesos, obrirà a més una altra botiga insígnia a Sant Gervasi, també a Barcelona, primera obertura en un mercat municipal. En total, Ametller Origen suma 90 botigues de diferents mides.

Les botigues de gran mida són una de les claus per a l’estratègia

El nou establimen­t del Poblenou incorpora una fleca Turris i una secció de peixateria

en línia de la companyia. “Per al repartimen­t dels frescos és clau la proximitat, i aquest model d’establimen­t ens permet la distribuci­ó amb bicicleta en mitja hora en una àrea d’influència d’uns tres quilòmetre­s”, explica Josep Ametller. D’aquesta manera, tot el gènere que arriba als consumidor­s procedeix directamen­t de la botiga, no dels centres de distribuci­ó.

Casa Ametller, propietàri­a de la cadena Ameller Origen, va tancar el 2016 amb 90 establimen­ts i unes vendes de 140 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 30% respecte

a les dades de l’exercici 2014. A més de l’obertura de tres botigues insígnia en els propers mesos, l’estratègia d’expansió del grup inclou la reforma d’establimen­ts a un ritme de vuit a deu d’anuals, la distribuci­ó al canal d’hostaleria i en escoles.

La companyia compta en total amb prop de 1.500 treballado­rs, dels quals 1.200 correspone­n a la seva xarxa de botigues, 100 a les oficines centrals, uns altres 100 a l’obrador de lactis i productes elaborats, i al voltant de 200 en les seves propietats agrícoles. L’últim any s’hi han incorporat unes 300 persones.

 ?? GEMMA SÁNCHEZ / ACN ?? Josep Ametller, ahir a la nova botiga del Poblenou
GEMMA SÁNCHEZ / ACN Josep Ametller, ahir a la nova botiga del Poblenou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain